Anlık Bildirim

Micron firması üzerinde çalıştığı DDR4 modüllerinin ipuçlarını verdi


Önümüzdeki dönemde DDR3 bellek modüllerinin yerini alması beklenen DDR4 bellek modülleri ile ilgili Micron firması çalışmaları ile ilgili bazı bilgileri paylaştı.

Firmanın masasındaki DDR4 bellekler çalışır haldeki ilk DDR4 modülleri. Micron büyük müşterileri olan firmalardan gelen geri dönüşleri değerlendirerek 2013 yılındaki uygulamalar için örneklemelere başladı.

DDR3 belleklere göre daha performanslı ve daha düşük güç tüketen DDR4 DRAM bellekler ilk olarak işletmeler ve mikro sunucu pazarı için sunulacak. Sonrasında ultra ince istemciler ve tablet pazarı da yeni modüllere merhaba diyecek.

Micron'un 30nm fabrikasyon sürecini temel alan portfolyonun ilk örneği 4Gb DDR4 x8 parçaları olacak ve dağıtıma başlayacak. Bu örneklerde RDIMM, LRDIMM, 3DS, SODIMM ve UDIMM modülleri olacak. Lehimli parçalar için x8, x16 ve x32 bileşenleri de kısa süre sonra erişilebilir olacak. Modüllerin başlangıç hızı 2400 MT/s'den (megatransfer) JEDEC tarafından onaylanacak 3200 MT/s hızına kadar çıkabiliyor. Bus hızları ise 2133MHz başlangıcına sahip.

Micron; hafıza standartları düzenleme kurumu JEDEC'in DDR4 tasarımını bitirmek üzere olduğunu ve tamamlandıktan sonra ilk DDR4 belleklerin JEDEC uyumlu olması için önemli bir çalışma başlatacaklarını belirtiyor.

30nm fabrikasyon sürecine sahip ilk 4Gb DDR4 belleklerin yıl sonunda boy göstermesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15451 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
jedec, ddr4 ve micron
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim