Anlık Bildirim

Microsoft çalışanları, şirketin ABD ordusu ile yaptığı HoloLens anlaşmasının iptalini istiyor

ABD ordusunun teknoloji devleri ile yapmış olduğu anlaşmalardan birine itiraz, bu sefer de Microsoft çalışanlarından geldi. 50'den fazla çalışan, HoloLens anlaşmasının iptalini istiyor.

Microsoft çalışanları, şirketin ABD ordusu ile yaptığı HoloLens anlaşmasının iptalini istiyor Tam Boyutta Gör
 

50’den fazla Microsoft çalışanı, şirketin ABD ordusu ile yapmış olduğu HoloLens anlaşmasının iptali için firmaya bir mektup gönderdi.

“HoloLens’i iyilik için kullanın, savaşmak için değil” başlıklı mektup; kaskın savaş ortamında kullanılacağını ve bu ortamını simüle edilmiş bir video oyununa benzeteceği için askerleri, savaşın ve insan öldürmenin gerçeklerinden daha da uzaklaştıracağını iddia ediyor.

Kasım ayı içinde Microsoft, ABD ordusu ile Tümleşik Görsel Takviye Sistemi’nin( Integrated Visual Augmentation System – IVAS) geliştrilmesi kapsamında 479 milyon dolarlık bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşma dâhilinde şirketin ABD ordusuna 100,000 adet özelleştirilmiş HoloLens tedarik etmesi bekleniyor. Çalışanlar, Microsoft’un IVAS sözleşmesini iptal etmesini ve şirketin ne maksatla olursa olsun silah teknolojileri geliştirmeyi durdurmasını talep ediyor.

Google çalışanları da protesto etmişti 

Kasım ayında Bloomberg, ordunun artırılmış gerçeklik gözlüklerini; düşmanı tespit etme, muhakeme ve düşmandan önce harekete geçme becerilerini geliştirerek öldürücülüğü artırmak için kullanacağını belirtmişti.

Söz konusu türde itirazlar, önemli teknoloji şirketleri içinden sık sık yükselebiliyor. Hatırlanacağı üzere, binlerce Google çalışanı da şirketin Pentagon ile yaptığı “Project Maven” isimli gözetleme İHA’sı projesinden çekilmesini talep etmişti.

Microsoft’a gönderdikleri mektupta ise çalışanlar “Savaş zengini” olmak istemediklerini dile getiriyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8086 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
hololens, microsoft ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim