Anlık Bildirim

Microsoft donanım işinden çekilebilir

Surface serisi tablet ve dizüstü bilgisayarlarla donanım sektöründe faaliyet gösteren Microsoft'un bu cihazlardan zarar ettiği söyleniyor. Analistlere göre şirket donanım işinden çekilebilir...
Microsoft geçmişte Windows, Windows Mobile, Windows Phone ve benzeri yazılımlara odaklanarak donanım üretme işini başkalarına bırakmıştı. Son yıllarda ise Surface serisi tabletler ve dizüstü bilgisayarları sahneye çıkararak kendi donanımlarını piyasaya sürmeye başladı.
Surface ürünleri oldukça olumlu eleştiriler alsa da teknoloji dünyasında fırtınalar estirmeyi başaramamaları nedeniyle bazı analistler Microsoft'un önümüzdeki birkaç yıl içinde Surface donanım işinden çekilebileceği fikrine kapılmalarına neden olmuş durumda.

Ortak görüş: Microsoft donanım işinden zarar ediyor

Canalys CEO'su Steve Brazier, Venedik'teki 10. Canalys Channels Forum'da yaptığı konuşmada, şirketin mevcut CEO'su Satya Nadella'nın daha çok bir "yazılımcı" olduğunu, Microsoft'un donanım işinden çekilebileceğini söyledi. Deneyimli yönetici konuyla ilgili açıklamasında: "Surface performansı dalgalı, iyi ve kötü çeyrekler var. Genel olarak para kazanamıyorlar. Onların bu işte olması pek mantıklı değil" dedi.
Bu görüşe sahip bir diğer önemli isim olan Lenovo'nun kurumsal başkanı Gianfranco Lanci ise Microsoft'un 2019 yılına kadar donanım işlerinin fişini çekebileceğine inandığını söyledi. Lenovo'nun üst düzey yöneticisi "Daha erken de olabilir. Microsoft, bulut üzerinden çok para kazanıyor, Windows ve Office de çok para kazandırıyor ancak cihazlardan çok zarar ettiği ortada. Ve açıkçası, neden para kaybetmeye devam etmeleri gerektiğini anlamak zor" dedi. Bu öngörülerin gerçeğe dönüşüp dönüşmediğini ise zaman gösterecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3099 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, Tablet ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim