Anlık Bildirim

Microsoft'un Chromium tabanlı tarayıcısı ilk etapta sadece 64 bit Windows 10'da çalışacak

Microsoft'un yeni Chromium tabanlı tarayıcısının ilk görüntüleri kısa bir süre önce internete düşmüştü. Şimdi ise tarayıcının ilk başta sadece Windows 10'un 64 bit sürümünü destekleyeceği ortaya çıktı
Microsoft, geçtiğimiz yılın Aralık ayında, Chromium tabanlı yeni bir tarayıcı geliştirdiğini açıkladı. Şirketin EdgeHTML motorundan vazgeçmesi yeni Edge tarayıcısının Windows 10'a özel olmayacağı ve Windows 7, Windows 8.1 ve macOS işletim sistemlerinde de kullanılabileceği anlamına geliyordu.
Yazılım devi Aralık ayında Chromium tarayıcısı için test kullanıcısı kabul etmeye başladı ancak o zamandan bu yana herhangi bir sürüm yayınlamadı. Geçtiğimiz günlerde ise yeni tarayıcının nasıl göründüğünü ortaya koyan birkaç ekran görüntüsü internete düştü. Şimdi ise Microsoft tarafından yayınlanan bazı belgeler ortaya çıktı.

İlk başta diğer işletim sistemlerinde kullanılamayacak

Yayınlanan kurulum kılavuzu tarayıcının önizleme sürmünün yakında yayınlanacağını gösteriyor. Ancak sayfada yeni Edge tarayıcısının önizlemesinin sadece Windows 10'un 64 bit sürümünde çalışacağını belirten bir bölüm var. Yani bu da Windows 7, Windows 8.1, macOS ve hatta 32 bit Windows 10 kullananların bile ilk etapta yeni tarayıcıyı deneyemeyebilecekleri anlamına geliyor.
Ayrıca sayfada Windows 10'un hangi sürümünün gerekli olduğu da yazmıyor. Bu arada, Microsoft Edge Insider Programı sayfası henüz aynı şekilde duruyor. İlgilenen kullanıcılar Chromium destekli Edge tarayıcısının önizleme sürümünün ne zaman yayınlanacağından haberdar olmak için buraya tıklayarak kayıt yaptırabilirler.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim