Anlık Bildirim

Milli “Google Earth” sivil kullanıma açıldı [Güncellendi]

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılan Milli Coğrafi Analiz Sistemi (CAS), özel bir uygulama haline getirilerek sivil kullanıma sunuldu. İndirme bağlantısı ve detaylar yazımızda:

Milli “Google Earth” sivil kullanıma açıldı [Güncellendi] Tam Boyutta Gör

Harita Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de kullandığı Türkiye’nin uydu görüntülerini sivil kullanıma açtı. Göktürk – 2 uydusundan gelen görüntüler doğrultusunda hazırlanıp hazırlanmadığını bilmediğimiz görseller, Google Earth haritaları kadar kapsamlı. Yerli olanaklarla elde edilen böylesi bir içeriğin sunulmuş olması son derece önemli.

Tabi görüntüler, askeri ölçekte kullanılanlar kadar berrak değil ancak güncelliği nedeni ile zaman zaman tercih edilebilir. Sadece Türkiye sınırlarına ilişkin detaylı görüntülerin yer aldığı haritalar, fazlasıyla detaylı görüntüler sunuyor. Bilindiği üzere Göktürk – 2 uydusundan alınan görüntüler, 2,5 metre siyah – beyaz, 5 metre de renkli olabilecek kapasitede. Uydu 700km yükseklikte güneşe eş zamanlı bir yörüngede hareket ediyor. Dolayısıyla dünyanın her yerinden alınan görüntüleri Ankara’daki merkeze aktarıyor.

Milli “Google Earth” sivil kullanıma açıldı [Güncellendi] Tam Boyutta Gör

Harita Genel Komutanlığı’nın bir Windows uygulaması haline getirerek sunduğu görüntülere ulaşmak için burada yer alan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Sunucular yoğunluk nedeni ile zaman zaman yanıt vermeyebiliyor. Windows dışı sistemlerde kullanılabilecek bir uygulama ise bulunmuyor.

Güncelleme: İlk günlerde yaşanan yoğunluktan olsa gerek hem uygulamayı indirmekte zorlanmıştık hem de yeterince detaylı görüntüler alamamıştık. Aşağıda güncel olarak aldığımız bir görüntü var:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
23527 kez okundu.
48 kişi, toplam 57 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
harita, tsk ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim