Anlık Bildirim

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni şirket: ASFAT A.Ş.

Olağanüstü hal kapsamında iki yeni KHK yayınlandı. KHK ile ASFAT AŞ adında yeni bir savunma sanayi şirketi kuruldu. Savunma Sanayii Müsteşarlığı da Cumhurbaşkanlığına bağlandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni şirket: ASFAT A.Ş.

OHAL kapsamında çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete'de yayımlandı. KHK ile Askeri Fabrika ve Tersane İşletme Anonim Şirketi (ASFAT AŞ) kuruldu.

ASFAT A.Ş. askeri fabrikalar ve askeri tersanelerin imkân ve kabiliyetlerini kullanarak, üretim planlaması çerçevesinde genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinden, kamu iktisadi teşebbüslerinden, yabancılar dâhil gerçek ve tüzel kişilerden sipariş alabilecek veya bunların ihtiyaçları için teklif verebilecek.

Bu kapsamda imalat, tasarım, Ar-Ge faaliyetlerinde bulunacak. Askeri fabrikalar ve tersanelerin gelişimini ve modernizasyonunu sağlayacak.

Başlangıç sermayesi 50 milyon lira

Şirketin başlangıç sermayesi 50 milyon lira olacak. Bu tutar askeri fabrika ve tersanelere ait döner sermaye kaynaklarından, bu kaynakların yetersiz olması halinde Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden karşılanacak. Buna ek olarak Milli Savunma Bakanlığı envanterinde bulunan platform, mühimmat, donanım, sistem ve alt sistemler ile altyapı ve test merkezlerden Bakan onayı ile bedelsiz yararlanabilecek.

SSM, Cumhurbaşkanlığına bağlandı

Yayınlanan KHK ile birlikte daha önce Milli Savunma Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), faaliyet alanlarına ilişkin birtakım düzenlemeler yapılarak Cumhurbaşkanlığına bağlandı. Bundan sonra Müsteşarlık personeli Cumhurbaşkanı onayı ile atanacak, Cumhurbaşkanı bu yetkisini Müsteşar'a devredebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15272 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, milli savunma sanayi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim