Anlık Bildirim

Mitsubishi'den akıllı elektrikli spor araç: e-Evolution

Mitsubishi, Lancer Evolution serisi sonrası Tokyo Otomobil Fuarında sergilediği e-Evolution konsepti ile elekrikli spor araç pazarında söz sahibi olmayı hedefliyor.
Mitsubishi ismi otomobil alanında pek fazla heyecan verici olmasa da markanın "Evolution" serisi, pek çok otomobil sever tarafından gerek ralli gerekse de oyunlar ve filmler aracılığıyla ilgi çekici bulunuyor.
Marka geçtiğimiz günlerde Tokyo Otomobil Fuarında duyurduğu e-Evolution modeli ile yüksek performanslı elektrikli SUV pazarına yöneliyor. Toplamda 3 elektrik motoruna sahip olan konsept modelin arka tekerleklere güç veren iki adet motoru gücü tekerleklere akıllı bir şekilde dağıtarak aracın kontrolüne katkı sağlıyor. Motorlara güç veren batarya ünitesini aracın ortasında alt kısma yerleştiren Mitsubishi, bu durumun ağırlık merkezi ortaya daha çok yaklaştırmak için olduğunu söylüyor.
Finansal sorunlar ve düşük satışlar nedeniyle 2015 yılında Lancer Evolution serisini sonlandırmak zorunda kalan Mitsubishi, e-Evolution ile otomobil severlerin ilgisini tekrar kazanmayı hedefliyor. Araca bir yapay zeka da yerleştiren Mitsubishi, araçta yer alan sensörler ile sürücünün yeteneklerini yolla karşılaştırarak aracın ona uyumlu bir sürüş tipi sunmasını sağlayacak.
Renault Nissan İttifakının da bir üyesi olan Mitsubishi'nin bu aracında sergilediği bazı deneysel özelliklerin ileride Renault ve Nissan araçlarında da yer alabileceği düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim