Anlık Bildirim

Moto X'deki sürekli açık mikrofon desteği Snapdragon 800'de de sunuluyor

Moto X'deki sürekli açık mikrofon desteği Snapdragon 800'de de sunuluyor

Motorola'nın yeni iddialı akıllı telefonu Moto X'in en önemli özelliklerinden birisi 3 mikrofonun sürekli açık bulunarak, kullanıcıların sesli komutlarını anında işlemesi. 

Ekran kilitli olduğunda dahi çalışan bu sistem, Motorola'nın geliştirdiği X8 adlı 8 özelleştirilmiş çekirdekli işlemcide yer alıyor ve doğal dil işlem çekirdeği olarak biliniyor. Motorola böylece bataryaya yük bindirmeden harcanan enerjiyi dengeliyor. Ancak bu sadece Motorola'ya özgü değil.

Qualcomm'un şu anki en üst seviye mobil yongaseti konumundaki Snapdragon 800 çözümünde de benzer bir sesli komut takip sistemi yer alıyor. Qualcomm bu çözümü Ultra Düşük Güçte Ses Aktivasyonu şeklinde adlandırıyor ve yine belirli bir cümle kalıbı ile aktive edilebiliyor. 

Qualcomm bu görevi bağımsız bir çekirdeğe değil, kendi geliştirdiği dijital sinyal işlemcisine (Hexagon QDSP 6) bırakıyor ve cihazın ses kodeklerinden faydalanılıyor. İşlemci ise verilerin işlenmesi sırasında devreye giriyor. Qualcomm bu yeni özelliği ilk olarak yıl başındaki CES 2013 etkinliğinde ziyaretçilere tanıtmıştı. 

Ancak henüz Snapdragon 800 çözümü kullanan herhangi bir akıllı telefon modeli kullanımda değil ve bu özelliğin nasıl yansımaları olacağı bilinmiyor. Snapdragon 800 çözümü taşıyan ilk akıllı telefonu Xperia Z Ultra'yı tanıtan Sony ise lansmanda buna değinmedi. Bugünkü LG G2 lansmanında firmanın bir avantaj olarak bu özelliği kullanıcılara sunması ise muhtemel. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
917 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
qualcomm
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim