Anlık Bildirim

Mozilla'dan FlyWeb API

Mozilla'da çalışan küçük bir takım birkaç aydır deneysel yeni bir Web API'ı ve tarayıcı özelliği olacak üzerinde çalışıyordu. FlyWeb sonunda tanıtıldı ve detayları paylaşıldı.
Geçtiğimiz birkaç ay boyunca Mozilla'da küçük bir takımın üzerinde çalıştığı deneysel, yeni bir Web API ve tarayıcı özelliği olan FlyWeb  duyuruldu.

FlyWeb Nedir? Ne işe yarar?

 Kısaca FlyWeb web sayfalarına tarayıcıda içerik ve servis gösterilmesini yerel web sunucusu üzerinden yapmaya yarayan bir API sunuyor.  Ayrıca tarayıcı üzerinden yerel web sunucularına erişim imkanı sağlıyor. Örnek verecek olursak yazıcılar, televizyonlar, akıllı ev cihazları gibi FlyWeb API ile doğrudan tarayıcı üzerinden erişime olanak sağlıyor. Böylece cihazlar arası iletişim ve cihazlara erişim oldukça kolay bir şekilde sağlanmış oluyor.

Nerede kullanılabilir?

Farklı türdeki ve yapıdaki cihazlar arasındaki iletişimin sağlanması offline çoklu oyunculuk, dosya paylaşımı, akıllı ev cihazlarında yeteneklerin ve çeşitliliğin artması, daha gelişmiş ve kolaylaştırılmış kontrol sistemlerinin önünü açıyor. 

Nereden nasıl kullanabiliriz?

Şu anda Firefox Nightly sürümünde "dom.flyweb.enabled"  seçeneği ön tanımlı olarak devre dışı olarak geliyor. Bu seçeneği aktif ederek kullanabilirsiniz.  Teknik detaylara ve örnek kodlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim