Anlık Bildirim

NAND bellek fiyatları düşmeye devam ediyor

NAND bellek pazarında talebin azalması nedeniyle stoklar elde kaldı. Haliyle üreticiler de fiyatları düşürmeye başladı. Yıl ortasına kadar düşüş devam edecek.

Yılın başlarından itibaren ortalama fiyatlarda düşüş yaşamaya başlayan NAND bellek pazarından iyi haberler gelmeye devam ediyor. Düşüşler yılın ortalarına kadar devam edecek.

NAND fiyatları düşüşte

Yapılan son pazar analizlerine göre mevsimsel durgunluklar nedeniyle NAND bellek ürünlerine olan talep azaldı ve üretim fazlası oluştu. Bunun sonucunda da ortalama fiyatlarda düşüş başladı.

Fiyat düşüşünün yılın ortalarına kadar sürmesi bekleniyor. Stok fazlası nedeniyle pek çok firmanın üretimi yavaşlattığı ve NAND stoklarının erimesini beklediği ifade ediliyor.

Bununla birlikte yılın ikinci yarısında akıllı telefon pazarının başını çektiği bir dalgalanma bekleniyor. Bu dalgalanma talebi yükseltecek ve arz-talep dengesinin oturmasını sağlayacak. Bu dönemde fiyatlarda artış olacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte Samsung ve Toshiba’nın milyarlarca dolarlık yatırımları söz konusu. Bu bakımdan fiyatlar korkulduğu kadar artış göstermeyebilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim