Anlık Bildirim

Nikola vs Tesla: 2 milyar dolarlık patent davası açıldı

2016 yılında hidrojen bataryalı tırları Nikola One'ı tanıtan Nikola Motors, Tesla Semi'de kendi patentledikleri tasarımın kullanıldığı iddiasıyla Tesla'ya 2 milyar dolarlık tazminat davası açtı.

Nikola vs Tesla: 2 milyar dolarlık patent davası açıldı Tam Boyutta Gör
 

Uzun süredir üzerinde kara bulutlar dolaşan Tesla’nın başından dert eksik olmuyor. Model 3’ün üretimiyle ilgili sıkıntılar yaşayan, ha battı ha batacak gözüyle bakılan şirket bu kez de bir patent davasıyla karşı karşıya. Nikola Motors adındaki Utah merkezli bir şirket, Tesla’yı kendi tırlarının tasarımını kopyalamakla suçluyor.

Nikola Motors adındaki şirket, hidrojen bataryalı bir tır ve diğer elektrikli araçlar üzerinde çalışmalar yürütüyor. Şirket, kendi tırları olan Nikola One’ın tasarımını kopyalamakla suçladığı Tesla’ya 2 milyar dolarlık patent davası açtı.

Nikola, yaptığı açıklamada Nikola One adındaki tırlarının tasarımı için aldıkları 3 özel tasarım patentinin Tesla Semi’de kullanıldığını iddia etti. Şirket, bu tırı 2016 yılında, yani Tesla’nın kendi elektrikli tırını tanıtmasından bir yıl önce ortaya çıkardı.

"Müşterilerin kafasını karıştırıyor" 

Şirket ilk olarak patentini aldıkları gövde yapısının birebir Tesla Semi’de kullanıldığı iddiasında bulundu. Ardından, Semi’deki tırın yanlarına kadar uzanan ön cam tasarımının kendi patentleri olduğunun altını çizdi. Son olarak da, yan tarafın ortasında yer alan kapı tasarımının patentini aldıklarını, ancak bunun da Semi’de kullanıldığını söyledi.

Nikola’nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde; “Tesla’nın tasarımı müşterilerde kafa karışıklığı yaratıyor. Bu durum da bizim satışlarımızı Tesla’ya yönlendiriyor. Gelecekte Tesla Semi’de yaşanan bir problem Nikola One ile ilişkilendirilecek. Bu da bizim markamıza zarar verecek.

Tesla’nın konuyla ilgili yorumu ise “Bu iddiaların en ufak bir haklılık payı yok.” şeklinde oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3793 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tesla vs nikola, tesla patent davası ve
2 etiket daha nikola motors tesla semi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim