Anlık Bildirim

Nintendo Switch dünya genelinde 5 milyon satış rakamına ulaştı

Nintendo'nun satış performansı konusunda Wii U ile yaşadığı hayal kırıklığı Switch fırtınasıyla son bulmuş durumda. Şirketin yeni konsolu dünya genelinde 5 milyon satış rakamını geride bıraktı.
Nintendo Switch oyun konsolunun iyi bir performans göstermesi Japon teknoloji devinin yüzünü güldürmüş durumda. Açığa çıkan satış rakamları Nintendo'nun birkaç yıl önce Wii U ile yaşadığı hayal kırıklığının tekrarlanmadığını gösteriyor. Kısa süre önce Japonya'daki Switch satışlarının 1.5 milyona ulaştığı bildirilmişti. Şimdi ise konsolun dünya genelinde 5 milyondan fazla sattığı açıklandı.
VGChartz tarafından yayınlanan rapora göre dünya genelindeki Nintendo Switch satışları 5 milyon adetin üzerine çıkmayı başarmış durumda. Daha da kesin bir rakam vermek gerekirse konsol bugüne kadar 5.195.578 adet sattı. Bu rakamlar resmi bir kanal aracılığıyla gelmediği için tartışılabilir ancak VGChartz'ın güvenilir sicili inandırıcılık konusundaki şüpheleri ortadan kaldırmaya yetiyor.

10.106.874 adet oyun satıldı

Switch'in en iyi performans sergilediği yer şu anda konsolun 1.7 milyondan fazla sattığı ABD olarak ön plana çıkmış durumda. Bu bölgeyi 1.4 milyon adet gibi oldukça yakın bir rakamla Avrupa takip ediyor. Raporda ayrıca Switch için 10.106.874 oyun satıldığı da belirtilmiş durumda. The Legend of Zelda: Breath of the Wild, bugüne kadar 3.37 milyon adetle en çok satılan oyun olmayı başarmış. Hemen ardından ise 2.6 milyon satan Mario Kart 8 Deluxe geliyor. Bu ikiliyi izleyen Splatoon 2'nin ise 1.1 milyon adet sattığını belirtelim. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2488 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
oyun konsolu, nintendo switch ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim