Japonya merkezli çok uluslu otomobil üreticisi Nissan, kendini temizleme özelliğine sahip Ultra-Ever Dry isimli otomobil kaplamasını görücüye çıkarttı.
Özel mühendislik çalışmalarıyla super-hydrophobic (Bir molekülün sudan kaçınma özelliği) ve oleophobic (Nokia, Apple ve Samsung gibi firmalar tarafından bazı dokunmatik ekranlarda parmak izi temizliği sağlaması nedeniyle kullanılıyor) maddelerinden üretilen nano teknoloji kaplama Ultra-Ever Dry, otomobil gövdelerine standart boya yöntemleriyle uygulanıyor ve araçların üzerinde yağmur, çamur ya da farklı diğer kirlerin tutunmasını zorlaştırarak uzak tutabiliyor. Bu teknolojiyi uygulayan ilk otomobil üreticisi olduğunu belirten Nissan, elde edilen sonuçlardan da oldukça memnun gözüküyor.
Ultra-Ever Dry teknolojisini tanıtmak adına Note otomobil modelini kullanan firma, şimdilik prototip temelli çalışmalara devam ediyor ve standart kullanım için uygun üretim yolları arıyor. Konu hakkında hazırlanan açıklayıcı tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
http://www.autoblog.com/2014/04/24/nissan-shows-self-cleaning-car-nano-paint/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Yaygınlaşırsa içilebilir kalitedeki suyun araba yıkamada kullanılması da bitmiş olur.
nissan neyi bulmus ben onu anlamadım
http://www.homedepot.com/p/Rust-Oleum-Stops-Rust-18-oz-NeverWet-Multi-Purpose-Spray-Kit-274232/204216476#.UlUdEBCK-YR
4. görsel videolu
philips ütü almayacağım.Zorla mı lan!!!!!
kaldırın şunları.
Oto yıkamacıya verilen para canınızı yakıyorsa, artık canınız yanmayacak.