Anlık Bildirim

Note 8'de Microsoft Office yerine Hancom Office S ön yüklü gelebilir

Galaxy S8 ve S8+ amiral gemileri Microsoft'un Office paketi ön yüklü şekilde geliyordu. Samsung Note 8'de ise Koreli yazılım geliştiricisi Hancom'un Office S verimlilik paketini görebiliriz.
Samsung ve Microsoft arasındaki anlaşmayla Güney Koreli telefon üreticisi Galaxy S8 ve S8+ modellerinde Skype, OneNote ve Office gibi bazı uygulamaları ön yüklü olarak sunmaya başlamıştı. Ancak şirketin Note 8 için bloatware (ön yüklü uygulama) konusunda farklı bir strateji benimsediği ortaya çıktı.
Samsung görünüşe bakılırsa ABD'de satılacak akıllı telefonlar için Microsoft'un Office paketinden vazgeçmiş durumda. Yayınlanan rapora göre 6.3 inçlik phablette Hancom Office S yazılımı ön yüklü şekilde gelecek. Türkiye'ye gönderilecek modellerde Microsoft Office paketinin ön yüklü gelip gelmeceği ise henüz bilinmiyor.
Güney Koreli yazılım geliştiricisi Hancom'un Office S verimlilik paketinde Word, Excel ve PowerPoint ile oluşturulanlar dahil olmak üzere belgelerle çalışılabilmesi için gerekli tüm araçlar mevcut. Ayrıca PDF dosyalarını da açıp düzenleyebiliyor.

DeX desteği ile geliyor

Hancom Office S yazılımı, Samsung'un yeni nesil amiral gemilerine sahip olan kullanıcıların cihazlarını daha büyük ekrana bağlayıp normal bir PC'deki gibi klavye ve fare kullanabilmelerine izin veren DeX aksesuarı için de optimize edilmiş durumda.
Şu an için kullanıcıların Office S uygulamalarını kaldırmasına izin verilip verilmeyeceği bilinmiyor. Ayrıca Microsoft kanadından da henüz anlaşmanın neden bozulduğuna dair resmi bir açıklama yok.
Öte yandan yazılım devi, Samsung ile birlikte ortak çalışmalar yürütmeye devam ediyor. Şirket Galaxy S8'i kendi mağazalarına satmasının yanı sıra Samsung akıllı TV'leri yeni Xbox One X konsolunun resmi partneri olarak seçti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim