Anlık Bildirim

Android Oreo, Wi-Fi aktif olsa bile mobil veriyi tüketiyor

Google'ın yeni işletim sisteminin Wi-Fi bağlantısı aktif olsa bile mobil veri paketinin tüketilmesine neden olan bir hatayla geldiği ortaya çıktı. Arama devi sorunu düzeltecek bir yama hazırlıyor...
Google'ın kısa süre önce duyurduğu Android Oreo, Wi-Fi bağlantısı aktif olsa bile mobil veri paketinin kullanılmasına neden olan bir hatayla birlikte geliyor. Bu durum yeni nesil işletim sistemiyle çalışan cihazların mobil veri paketlerinin hızla tükenmesine yol açmış durumda.
Reddit'teki kullanıcılara göre sorun "mobil veri her zaman aktif" olarak adlandırılan ve Google'ın Android Oreo'nun final sürümünü yayınladığında devre dışı bırakmayı unuttuğu bir ayardan kaynaklanıyor. Beta sürümler test amaçlı olarak bu özellik etkin şekilde gelmişti ancak işletim sistemi tamamlandığında kapalı olarak değiştirilmesi gerekiyordu.
Wi-Fi ağına bağlanırken mobil veriyi tamamen devre dışı bırakan kullanıcılar olsa da şimdilik sorunu kalıcı olarak çözmenin tek yolu bu seçeneği kapatmaktan geçiyor.

Google bir düzeltme hazırlıyor

Hatayı bildirmek için Google'ın destek birimine ulaşan bir kullanıcı, sorunu çözecek bir düzeltmenin yolda olduğu cevabını almış. Konu hakkında çok fazla detay olmasa da yamanın kısa süre içerisinde yayınlanması bekleniyor.
Sevindirici olan şey Android Oreo'nun henüz tüm cihazlara ulaşmaması nedeniyle durumdan etkilenen akıllı telefon sayısının çok az olması. Bunun yanında düzeltme yayınlanana kadar "mobil veri her zaman aktif" özelliğini devre dışı bırakarak mobil internet paketinizin bu durumdan zarar görmemesini sağlayabilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4827 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, wifi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim