Anlık Bildirim

Nvidia Founders Edition kartları çift fan ile gelebilir

Yeni nesil Nvidia ekran kartları ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Fiyat artışının yanı sıra performans farkları da detaylanmaya başladı. Ayrıca çift fan iddiası da var.

Nvidia’nın yeni nesil ekran kartlarını ay sonunda tanıtacağına dair büyük bir beklenti oluşmuş durumda. Pek çok üretici yavaş yavaş ipuçları vermeye başlarken isim karmaşası ise halen devam ediyor.

Yeni detaylar

İlk dönemde yeni nesil ekran kartlarının Turing mimarisi tabanlı olacağı ve GTX 1100 isimlendirmesini kullanacağı iddia edilmişti. Daha sonra sızdırılan bazı dökümanlarda ise Ampere mimarisi ve GTX 2000 isimlendirmesine dikkat çekilmişti.

Bugün halen daha isimlendirme konusunda net bir bilgi yok. Bazı üreticilerin soğutma çözümlerinde GTX 2080 vurgusu göze çarpıyor. Aida64 kodlarında ise GTX 1180 ifadesine rastlanıyor.

Diğer taraftan isimlendirme konusunda yeni bir ekleme daha var. Bugüne kadar GeForce GTX şeklinde kullandığımız isimlendirme RTX olarak değişiyor. Bilindiği üzere gerçek zamanlı ışık izleme teknolojisi Ray Tracing ilk olarak yeni Nvidia ekran kartlarında kullanılacaktı. Nvidia buna göre bir isimlendirme yapmış.

 

Firma elbette her kartta bu teknolojiyi sunmayacak. Bilindiği kadarıyla Titan RTX, RTX 2080 ve RTX 2070 ekran kartlarında bu teknoloji kullanılacak. Diğer ekran kartları ise GTX isimlendirmesiyle devam edecek. RTX teknolojisinin biraz daha maliyeti arttıracağından şüphe yok.

Yine Founders Edition versiyonlarında da bir değişiklik var. En azından şimdilik GTX 2080 ekran kartının Founders Edition versiyonunda çift fan tasarımı göreceğiz. Diğer ekran kartlarının Founders Edition versiyonları ile ilgili bir bilgi yok.

Performans tarafında ise daha detaylı bilgiler mevcut. Örneğin GTX 2050 ekran kartı selefine göre yüzde 50 daha hızlı. GTX 2060 modeli yüzde 30, RTX 2070 modeli yüzde 40, RTX 2080 ve Titan RTX modeli ise yüzde 50 civarında daha iyi performans sunuyor. Bu durumda bir öndeki ekran kartının da performansını geçmiş oluyor.

Satış tarihi konusunda ise üreticiler Eylül ayını işaret ediyor. Titan RTX ve RTX 2080 ekran kartları Ağustos sonunda satışa sunulacak. RTX 2070 ekran kartı Eylül içerisinde, GTX 2060 ve GTX 2050 ekran kartları da Kasım ayında oyuncularla buluşacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4578 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, geforce gtx 2080 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim