Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti ufukta göründü

Nvidia’nın grafik pazarındaki en önemli silahı olacağı düşünülen GeForce GTX 1080 Ti, halen rakip AMD’den gelecek hamleyi bekliyor. Hamleye göre de piyasaya sürülecek.

Son mali tablolar da gösterdi ki bu yıl Nvidia üst seviye grafik segmentinde yalnız kaldı. AMD’nin daha çok fiyat-performans çizgisine yönelmesi GTX 1070 ve 1080 ekran kartlarının başarılı satışlar yapmasına neden oldu. Haliyle Nvidia da son çeyrek tablolarında kar rekoru kırdı.

GeForce GTX 1080 ekran kartının piyasaya çıkması ile birlikte GTX 1080 Ti söylentileri de başlamıştı ancak aylardır herhangi bir gelişme yok. Zaten üst seviyede Nvidia’nın yalnız kalması bu önemli silahı bir süre daha bekletme imkanını da vermiş oldu.

İlk İşaretler

Hintli Zauba nakliyat veri tabanında ortaya çıkan veriler, GTX 1080 Ti ekran kartının test sürecine başladığını gösteriyor. Genelde teste giden ürünlerin 2 veya 3 ay içerisinde piyasada olduğunu görüyoruz. Bu bakımdan GTX 1080 Ti için en erken gelecek yıl başlarını beklememiz gerekecek.

Daha önce de olduğu gibi GTX 1080 Ti ekran kartı, orijinal modelin temel aldığı grafik biriminden farklı olacak. GTX 1080 bilindiği üzere GP104 grafik çekirdeğini temel alıyordu. GTX 1080 Ti ise GP102 çekirdeği üzerinde yükseliyor yani Nvidia Titan X ile aynı kulvarda.

Pascal tabanlı Nvidia Titan X bilindiği üzere üst seviye oyunculara ve profesyonellere hitap eden bir ekran kartıydı. Bu bakımda kısıtlı bir bölgede piyasaya sürüldü ve fiyatı da yüksek tutuldu. GeForce GTX 1080 Ti ise özellikleri biraz daha kırpılmış ve daha düşük bir fiyat etiketi ile son kullanıcıya sunulmuş olacak.

Biraz Daha Düşük Fiyat

Hem veri tabanındaki bilgiler hem de daha önceki sızıntılara bakacak olursak GeForce GTX 1080 Ti ekran kartında 10GB GDDR5X bellek olacağını söyleyebiliriz. 384-bit bellek veri yolu ile 480GB/s bant genişliğine ulaşması beklenen ekran kartında 3072-3584 arasında CUDA çekirdeği olacağı tahmin ediliyor. Saat frekansları da düşürülecek. Böylece kayar nokta performansı da 11TFLOPS olan Pascal tabanlı Titan X ekran kartından bir miktar daha aşağıda olacak.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi GeForce GTX 1080 Ti veya nihai ismi her ne olacaksa, GTX 1080 ekran kartından daha güçlü bir model bizi bekliyor. Nvidia’nın fiyatı 999$ gibi bir seviyede tutarak yine üst seviye oyuncuları ve profesyonelleri çekmeye çalışacağı tahmin ediliyor. Ayrıca üretim hacmi ve pazar sayısı konusunda da Titan X’e göre daha geniş olacak. Muhtemelen Nvidia’nın bu yılın sonunda gelmesi beklenen AMD Vega tabanlı üst seviye ekran kartına göre şekil alacağını söyleyebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4819 kez okundu.
25 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, gtx 1080 ti ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim