Anlık Bildirim

Nvidia, HDR monitör etkinliğinde hile mi yaptı?

Zaman zaman üreticilerin belirli bir teknolojiyi lanse ederken testlerde hile yaptığına şahit oluyoruz. Nvidia’nın Computex 2017 fuarındaki monitör tanıtımı buna son örnek.

Computex 2017 fuarının dikkat çeken duyurularından birisi Nvidia’nın üretici ortaklarının elinden çıkan G-Sync HDR destekli 200Hz oyuncu monitörlerini tanıtması olmuştu. Pascal tabanlı ekran kartlarının gücünü ortaya koymak açısından yapılan etkinlikte ayrıca HDR ve standart DR monitörlerin görüntü karşılaştırması yapılmıştı.

Ekranlarda canlılığı ve parlaklığı arttıran HDR teknolojisi, standart ekranlara göre çok daha iyi görüntülerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Nvidia da Computex 2017 fuarında buna vurgu yapmıştı.

Hile mi var?

Firmanın görüntü karşılaştırmalarında HDR monitörlerin SDR olanlara göre çok daha iyi sonuçlar verdiği görülmüştü. Bu bakımdan HDR monitörlerin oyunlarda tecrübeyi daha yoğun hale getirdiği kanaatine varılmıştır.

Ne var ki etkinlik sonrasında test monitörlerini karıştıran Hardware Canucks ekibi ilginç bir ayrıntı ile karşılaştı. SDR monitörlerin ayarları en düşük seviyeye getirilmiş ve bu nedenle de görüntü kalitesi düşmüştü. Ekip monitörün renk profilini sıfırladı ve yeniden test etti.

Elde edilen sonuçlar ise oldukça şaşırtıcıydı. Mass Effect Andromeda testinde SDR monitör neredeyse HDR monitör kadar iyi sonuçlar veriyordu. Yani aslında testlere biraz Nvidia’nın müdahalesi olmuştu.

Hardware Canuck, Nvidia’yı dürüst olmamakla suçluyor ve bununla ilgili bir videoyu da YouTube üzerinde paylaşmışlar. Ayrıca Reddit üzerinde de hile konusu popüler olmayı başarmış. Daha önce de Xbox One tanıtımlarında konsol dolabının içerisinde Windows bilgisayarlar kullanıldığını görmüştük. Henüz Nvidia cephesinden bir açıklama gelmedi.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3612 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, hdr g-sync ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim