Anlık Bildirim

Nvidia Titan V: Yine dünyanın en güçlüsü

Volta mimarisi ile gelecek yıl ekran kartı pazarında fırtınalar koparmaya hazırlanan Nvidia, bunun ilk işaretlerini yavaş yavaş vermeye başladı. Karşınızda Nvidia Titan V.

Nvidia için dünyanın en güçlü ekran kartlarını tanıtmak artık gelenek haline geldi. Volta grafik mimarisi üzerinde yükselen dünyanın en güçlü hızlandırıcısı ve sürücüsüz araç bilgisayarından sonra sıra yavaş yavaş tüketici pazarına geliyor.

 
Nvidia Titan V özellikleri ve fiyatı

Her zaman olduğu gibi yılın sonlarında yeni nesil Titan ekran kartı sahneye çıktı. Volta mimarisini temel alan Nvidia Titan V, dünyanın en güçlü ekran kartı ünvanını elde etti.

Titan serisi normalde üst seviye oyunculara ve profesyonellere hitap eden ekran kartları barındırıyordu. Artık yapay zeka işlemcileri ile bilimsel simülasyonlarda da kullanılabilecek. Zaten Volta mimarisinin pek çok ürününde yapay zeka işlemcisini görebileceğiz.

Nvidia mimarilerinde 100 kodlu grafik birimi çoğunlukla süper bilgisayarlara, sunuculara ve sürücüsüz araç teknolojilerine gidiyor. Titan serisi ise 102 kodlu grafik birimleri ile geliyor. Nvidia Titan V de GV 102 grafik birimini temel alıyor.

 

Nvidia Titan V: Yine dünyanın en güçlüsü Tam Boyutta Gör

21.1 milyar transistör barındıran Nvida Titan V ekran kartında 5120 CUDA çekirdeği ve 320 desen haritalama birimi yer alıyor. Taban hız 1.2GHz seviyesinde iken turbo hız ise 1.45GHz seviyesine çıkabiliyor. Kartın işlem performansı 15 TFLOPS seviyesinde.

Titan V ekran kartının fark yaratan kısımlarından birisi şüphesiz HBM 2 bellek. Nvidia ticari ekran kartlarına ilk kez sunulan HBM 2 bellek, 3072-bit veri yoluna sahip 652.8GB/s bant genişliğine ulaşıyor.  Elbette yine en yükseği ünvanına sahip. Kapasitesi ise 12GB.

Yapay zeka tarafında 640 Tensor çekirdeği bizi karşılıyor. Böylece yapay zeka işlemlerinde 110 TFLOPS seviyesine ulaşılıyor. Bu, önceki neslin yaklaşık 9 katı kadar bir performans anlamına geliyor.

12nm üretim süreci ve Volta mimarisinin üstün verimliliği ekran kartının enerji tüketimini dengelemeyi başarmış. 250W ısıl tasarım gücüne sahip ekran kartı için sadece 6 ve 8 pinli iki güç bağlantısı kullanılıyor.

Pascal tabanlı GeForce GTX 1000 serisinin beğenilen NVTTM fan çözümü bu ekran kartnda da yerini almış. Önceki modellerden farklı olarak Nvidia Titan V yazısı altın harflerle işlenmiş. Devre kartındaki 16 fazlı DrMOS gerçek zamanlı olarak akım ve sıcaklığı izleyebiliyor. EKran kartı 2999$ olarak satışa başladı.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9973 kez okundu.
42 kişi, toplam 44 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia, nvidia titan v ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim