Anlık Bildirim

Nvidia dünyanın en hızlı ekran kartını duyurdu; GeForce GTX 690

Nvidia çift grafik işlemcili GeForce GTX 690 modelini 6000 oyunun katılımıyla Şangay'da gerçekleştirdiği Oyun Festivali'nde duyurdu.GeForce GTX 680 modeliyle yeni nesil ekran kartı yarışında dünyanın en hızlı grafik yongasını pazara süren Nvidia, aynı grafik yongasının çiftine yer verdiği GeForce GTX 690 modeliyle geriye düştüğü çift GPU yarışında liderlik koltuğuna oturmayı başardı. Fermi mimarisini temel alan GF110 grafik yongasının yüksek güç tüketim değerleri nedeniyle GeForce GTX 590 modelinde istediğini bulamayan Nvidia, Kepler tabanlı GeForce GTX 690 modeliyle tüm dengeleri değiştirmiş oldu. AMD tarafında Ocak ayından bu yana konuşulan Radeon HD 7990 henüz piyasaya sürülmezken, Nvidia sessiz sedasız bir şekilde GeForce GTX 680 modelinin çıkışından bir ay sonra ürün gamına yeni bir amiral gemisi daha ekleyerek aynı zamanda kendi geleneklerinin de dışına çıkmış oldu.
Nvidia dünyanın en hızlı ekran kartını duyurdu; GeForce GTX 690
Nvidia ortak kurucusu ve tepe yöneticisi Jen-Hsun Huang tarafından bizzat lanse edilen ekran kartı, teknik olarak GeForce GTX 680'deki GK104 grafik yongasının saat hızları hafifçe kırpılmış versiyonlarını kullanıyor. 3072 paralel işlem birimine, 2x 256-bit bellek veri yolu desteğine ve 4GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan DirectX 11.1 destekli ekran kartı, standart olarak 915MHz olan GPU hızını Boost teknolojisi ile 1019MHz'e kadar otomatik olarak çıkartabiliyor. Bellek hızı GeForce GTX 680 ile aynı olan yani 6000MHz olarak belirlenen ekran kartının ısı tasarım gücü yani TDP değeri ise 300 Watt. Görüntü aktarımı için üç adet DVI ve bir adet Mini DisplayPort 1.2 konnektörü ile gelen GeForce GTX 690, yüksek mukavemet ve dayanıklılık için üzeri krom kaplı olan Vapor Chamber tabanlı soğutucu ile gelirken, daha yüksek soğutma performansı için hava akımını kolaylaştıracak düşük profilli komponentlere yer verildiği ifade ediliyor. 10 fazlı güç tasarımı ile desteklenen ve bakır yoğunluğu arttırılmış 10 katmanlı baskılı devre kullanan GeForce GTX 690 için Nvidia, GeForce GTX 680'e kıyasla iki kata varan oranda performans artışını GeForce GTX 680'in SLI ile gerçekleştirilecek kurulumuna kıyasla daha yüksek verimlilikte sağladığını belirtiyor.
Nvidia dünyanın en hızlı ekran kartını duyurdu; GeForce GTX 690
Nvidia yeni amiral gemisi GeForce GTX 690 için performans değerleri de yayımladı. Şirketin 2560 X 1600 piksel çözünürlüğnde ve en yüksek kalite ayarlarında gerçekleştirdiği testlere göre GeForce GTX 690, tek GPU'lu GeForce GTX 680'e örneğin Starcraft II oyununda iki kat civarında performans farkı atabiliyor. Skyrim için de benzer performans farkına dikkat çeken Nvidia'nın tablosuna göre GeFore GTX 690'nın üzerindeki iki adet GK104 grafik yongası güncel pek çok oyunda iki kata yakın performans artışı vaad ediyor. Tasarım anlamında oldukça kaslı bir görünüme sahip olan çift slot yapılı ekran kartının çifti ile yapılacak Quad SLI kurulumlarında iki kata ulaşabilen ciddi performans farklarına dikkat eken Nvidia, yüksek verimlilikteki Kepler mimarisinin ölçeklenebilir performans yapısına da dikkat çekiyor. 3 Mayıs'ta sınırlı adette GeForce GTX 690 modelini satışa sunacak olan Nvidia, hacimli satışa ise 7 Mayıs'ta başlayacak. SUS, EVGA, Gainward, Galaxy, Gigabyte, Inno3D, MSI, Palit ve Zotac'ın GeForce GTX 690 modelini piyasaya sürmeleri beklenirken, beklenilen son kullanıcı satış fiyatının ise 999$ olduğunu da haberimizin sonuna gelirken not düşmüş olalım.
Nvidia dünyanın en hızlı ekran kartını duyurdu; GeForce GTX 690
Nvidia dünyanın en hızlı ekran kartını duyurdu; GeForce GTX 690
Nvidia dünyanın en hızlı ekran kartını duyurdu; GeForce GTX 690
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
25527 kez okundu.
94 kişi, toplam 120 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
teknik detay, nvidia ve
4 etiket daha fiyat geforce lansman resmi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim