Anlık Bildirim

Nvidia'dan yeni nesil GeForce 256 sürücüleri: SLI ile %116'ya varan performans artışı...

Nvidia, GeForce 256 sürücüleriyle oyunlarda %116'ya varan performans vaad ediyor, işte detaylar.

GeForce GTX 465 modelini duyurmaya hazırlanan Nvidia, son dönemin en önemli sürücü güncellemesini yaparak, GeForce 197 serisinden GeForce 256 serisine atlayarak bir gizi önemli yeniliği de kullanıcıların beğenisine sundu. Beta aşamasındaki 257.15 sürücüsü ile başlayan GeForce 256 ailesi için WHQL sertifikalı ilk sürücünün Haziran ayının başında yayımlanacağı açıklanırken, yeni sürücü ailesiyle birlikte dizüstü bilgisayar GPU'lara yönelik sürücüler de eş zamanlı olarak güncellenmeye başlıyor.

Nvidia'nın yaptığı açıklamalara göre GeForce 256 serisi sürücüler, çok sayıda yeni özellik ile birlikte geliştirilmiş performans değerleri sunuyorlar. Özellikle DirectX 11 destekli GeForce GTX 400 serisine yönelik optimizasyonlar içeren GeForce 257.15 Beta sürücüsü ile oyun performansında ciddi kazanımlar elde edildiği, örneğin Metro 2033 (DX11) oyununda %40, Stone Giant'da (DX11) %116 ve Nvidia tarafından Fermi mimarisi ile lanse edilen 32x CSAA modunda %15 ortalama performans kazanımı sağlandığı belirtiliyor.

Nvidia, GeForce 256 sürücü ailesini duyurdu

Oyun performansında ciddi bir artış vaad eden GeForce 256 serisi yeni nesil Nvidia sürücüleri, eklenen yeni özellikler açısından da dikkat çekici olmayı başarıyorlar. Nvidia'nın 3D Blu-Ray destekli ilk sürücüsü olan GeForce 257.15 ile birlikte 3D Blu-ray filmlere destek sunulduğu ve bu sayede daha gerçekçi görsel deneyim sağlandığı belirtilirken, 3D Blu-Ray formundaki ilk fimlerin Haziran ayı ile birlikte satışa sunulacağı belirtiliyor. "Oyunları daha hızlı çalıştırmakla kalmıyor, aynı zamanda daha güzel gösteriyoruz..." sloganını benimseyen Nvidia, yeni sürücü ailesiyle birlikte görsel kalite modlarına yenilerini ekliyor.

Nvidia, GeForce 256 sürücü ailesini duyurdu
SLI sistem kurmak isteyenler için yapılan yeni güncellemeler sayesinde, üç yollu SLI kurulumu ile 96x Anti Aliasing desteği de aktifleştiriliyor. Geliştirilen kontrol paneli üzerinden daha yüksek kaliteli ambient occlusion kademesine sahip olan yeni sürücü, çoklu ekran kartı kurulumlarına özel bir takım geliştirmeler ile SLI için daha yüksek performans vaad etmekte ki bilindiği üzere GeForce 400 serisi yüksek SLI başarımıyla da gündeme gelmekte.

Nvidia, GeForce 256 sürücü ailesini duyurdu

GeForce 256 serisi yeni nesil sürücüleriyle Nvidia, yazılım tarafında da bir takım yenilikler sunuyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre GeForce 257.15 sürücüsü hem CUDA 3.1 hem de OpenGL 4.0 desteği içermekte. CUDA 3.1 bile GPU tabanlı hızlandırmanın artık daha performanslı (özellikle çift hassasiyetli matematik işlemlerinde) olduğunu belirten firma, OpenGL 4.0 için de geliştirilmiş destek sunuyor. Nvidia'ya göre, yeni sürücüler ile birlikte ilk defa OpenGL 4.0'da tessellation desteği sunulacak ve bu sayede Unigine Heaven 2.1'deki OpenGL 4.0 desteği aktlif olarak kullanılabilecek.

Nvidia, GeForce 256 sürücü ailesini duyurdu

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, WHQL sertifikalı ilk sürücüsünün Haziran başında çıkması beklenen GeForce 256 serisi için planlanan en önemli yeniliklerden biri de 3DVision Surround desteği olacak. İlk defa GeForce 400 serisi ile lanse edilen ve çoklu monitör kullanımını üçüncü boyuta taşıyan 3DVision Surround teknolojisi için henüz sürücü bulunmuyor ve Nvidia Haziran ayı içerisinde bu sürücüyü yayımlayarak teknolojiyi yaygın kullanıma açmak istiyor.

GeForce 6 ve üzeri mevcut tüm Nvidia GPU'ları ile uyumlu olan GeForce 257.15 Beta sürücüsünü indirmek için: http://www.nvidia.com/object/win7-winvista-32bit-257.15-beta.html

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7407 kez okundu.
11 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sürücü, nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim