Anlık Bildirim

"Nvidia'nın Pascal grafik kartlarını TSMC üretecek"

Bu yl ki Maxwell tabanlı ekran kartlarının ardından gelecek yıl Pascal tabanlı ekran kartlarını piyasaya sürmeye hazırlanan Nvidia, iki önemli yenilik ile pazarda vites yükseltmeye hazırlanıyor. 

Firmanın Pascal grafik birimlerinde HBM bellek teknolojisini kullanacağı biliniyor. İstifleme yöntemiyle daha küçük alanda daha yüksek performans ve daha az enerji tüketimi sağlayan HBM bellek teknolojisi, Pascal ekran kartlarında ikinci nesli ile yer alacak. Bu neslin 32GB boyutuna kadar çıkacağı belirtiliyor. 

Nvidia'nın diğer bir yeniliği ise üretim teknolojileri konusunda. Firmanın geçen yıldan bu yana üretim teknolojilerini geliştirmesi bekleniyordu ve gelecek yıl itibariyle 16nm FinFET üretim teknolojisi sözkonusu olacak. Bu noktada devreye TSMC giriyor zira firma 16nm FinFET teknolojisini üretim bantlarına entegre etmeye başlamıştı. 

Güney Kore'den gelen bilgilere göre Pascal tabanlı grafik birimlerinin üretimini TSMC üzerine almış durumda. Bir süre ihalede başabaş giden Samsung ise bu yarışta TSMC'nin gerisinde kaldı. 

HBM 2 teknolojisini öncelikli olarak AMD'nin kullanacağı iddialarını gözönüne alırsak, Pascal tabanlı ekran kartlarının piyasaya çıkışı ilkbahar dönemini bulabilir ancak Samsung'un da HBM üretimi için kolları sıvadığı düşünüldüğünde bu takvim biraz öne çekilebilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim