Anlık Bildirim

Otellini : Intel yongaları ilk iPhone içerisinde yer alabilirdi

Otellini : Intel yongaları ilk iPhone içerisinde yer alabilirdi

Yongaseti devi Intel'in emekliye ayrılmaya hazırlanan patronu Pual Otellini, firmanın geçmişiyle ilgili yaptığı açıklamalarda önemli bir itirafta da bulundu.

Otellini Apple'ın ilk iPhone modelinde Intel işlemcilerin yer alması gibi bir fırsatın ayaklarına geldiğini ancak o dönem bu kontratı yapmak istemediklerini ve o gün bu kontratı yapsalardı teknoloji dünyasının çok farklı bir yerde olacağını itiraf etti. 

Otellini iPhone tanıtıldığında işin nereye varacağını kestirmenin zor olduğunu, kullanılan yonganın satışı konusunda beklentilerinin düşük olduğunu ancak günün sonunda ARM işlemcinin tahminlerin 100 katı satış yaptığını gördüklerini açıkladı.

Otellini bu konudan aldığı dersin verilere dayanarak değil içgüdülerine dayanarak karar vermek olduğunu da sözlerine ekliyor. 

Intel'in es geçtiği kontratı Samsung kazanınca, ilk iPhone'daki ARM tabanlı yongada sistemi üretmeye başlamıştı. Apple daha sonra bu sistemi tüm iOS sistemlerine yaydı ve yıllarca Samsung üretimi işlemciler iOS cihazlarına hayat verdi. Apple kademeli olarak Samsung'dan vazgeçme planları yapsa da halen A serisi işlemciler Samsung tarafından üretiliyor. 

Intel ise halen akıllı telefon pazarında emekleme aşamasında ve yaklaşık iki yıldır Atom işlemcileri kısıtlı sayıda akıllı telefonlarda görmekteyiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
940 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
intel
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim