Anlık Bildirim

Panasonic, Leica ve Sigma ortak lens yuvası kullanacak

L-Mount Alliance ortaklığı Leica’nın L-Mount lens yuvasını standart olarak belirledi. Yeni nesil aynasız kameralar artık bu yuvayı kullanarak üç markanın lenslerine uyum sağlayacak.

Fotoğrafçılık dünyasında Panasonic, Leica ve Sigma önemli bir ortaklığa imza atıyor. L-Mount Alliance adında bir proje geliştiren üçlü, bundan böyle lens yuvalarını tek bir standarda dayandırma kararı aldı.

L-Mount Alliance kuruldu

Aynasız kamera rekabetinin geliştiği son dönemde daha fazla tüketiciye ulaşma amacını güden L-Mount Alliance, yeni nesil tam kare ve APS-C kameralarda ortak lens yuvası kullanacak. Lens yuvası tahmin edileceği üzere Leica’nın L-mount temelinde yükseliyor zira üç firmadan sadece Leica tam kare aynasız kameralara sahip ve lensler de hali hazırda piyasada yer alıyor.

Bundan böyle Panasonic, Leica veya Sigma’nın yeni nesil tam kare ve APS-C kameralarını satın aldığınızda bu markaların beğendiğiniz bir lensini alıp kameranıza takabileceksiniz.

Leica’nın L-Mount uyumlu pek çok lensi var. İki yıl içerisinde 5 lens daha piyasaya sürecek. Panasonic de Lumix serisinden iki L-Mount kamera tanıttı. Bir yıl içerisinde 10 adet lens geliştirmeyi planlıyor. Sigma da yakın zamanda bir tam kare makine hazırlığında.

Panasonic, Leica ve Sigma aslında tam anlamıyla birbirlerine rakip firmalar değil. Bununla birlikte Sony, Canon ve Nikon gibi rakiplere karşı rekabet imkanları daralmaya başlamıştı. L-Mount Alliance bu açıdan rekabet gücünü artıracak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim