Anlık Bildirim

PlayStation 5 konsolunda Ray Tracing iddiası resmen doğrulandı

Yeni nesil konsollar için tasarlanan yarı özel AMD yongalarında donanım tabanlı olarak Ray Tracing teknolojisine yer verilecek. Resmi ağızlardan iddialar doğrulandı.

AMD ve Sony’nin PlayStation 5 konsolu ile ilgili ser verip sır vermediği Ray Tracing yani gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi resmi olarak doğrulandı. Bugüne kadar bazı oyun geliştiricileri bununla ilgili üstü kapalı ifadeler kullanmıştı.

Artık resmi

Kasım veya Aralık 2020 yılında piyasaya çıkması planlanan PS 5 konsolu için AMD yarı özel bir yonga hazırladı. 7nm sürecindeki Zen 2 çekirdeklerini barındıracak olan yonga daha güçlü bir Navi mimarisi kullanacak. Performansın ise mevcut konsolların 3-4 katı olacağı iddia ediliyor. Yani 8K çözünürlükler artık standart hale gelecek.

Sony Amerika mühendislerinden Mark Cerny yaptığı açıklamada donanım tabanlı olarak bir Ray Tracing teknolojisinin kullanılacağını belirtiyor yani emülatör tabanlı bir çözüm olmayacak. Cerny bu açıklamayı pek çok oyun severin merakla beklediğini de sözlerine ekliyor.

Sonuç itibariyle yeni nesil konsollarda Ray Tracing teknolojisi artık olmazsa olmaz hale gelecek. AMD benzer bir yonga mimarisini Microsoft için de hazırladığından o cephede de Ray Tracing teknolojisini görebileceğiz. Diğer taraftan Ray Tracing destekli Navi yongası oyuncu pazarına da sunulacak mı merak konusu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5897 kez okundu.
19 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
sony, sony playstation 5 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim