Anlık Bildirim

Qualcomm hisseleri, Broadcom teklifi ile 10 dolar yükseldi

Apple’ın en önemli iş ortaklarından olan Qualcomm, Broadcom’dan gelen satın alma teklifi ile yıl başından bu yana gördüğü en iyi değerlemeye ulaştı ve piyasa değeri teklife biraz daha yaklaştı.
Broadcom Limited’ın Qualcomm’u satın alma noktasında kararlı olduğu dün gelen teklif iddiasıyla biraz daha somut bir hal kazanmıştı. Söylemlere göre Broadcom, Qualcomm’a hisse başına 70 dolar teklif etti. Bu da 103 milyar dolar seviyesinde bir rakama tekabül ediyor.


Bu teklif söylemleri Qualcomm hisselerine olan ilgiyi de artırdı ve 2017 yılının en iyi seviyesine yükseltti. 52-57 dolar seviyelerinde inişli çıkışlı bir seyir izleyen Qualcomm, teklif haberlerinin gelmesiyle birlikte 60 dolar seviysini aştı ve 65 doları zorladı. An itibariyle 62 dolar seviyesinde stabil bir seyirde görünen hisseler, geçtiğimiz yıl sonundan bu yana Apple ile yaşanan sürtüşmeler nedeni ile olsa gerek pek de parlak bir süreç geçirmiyordu.


Satın alma haberleri öncesinde Qualcomm’un piyasa değeri 75 milyar seviyelerindeyken hali hazırda piyasa değeri 92 milyar dolar seviyesine yaklaşmış ve aradaki fark da epey kapanmış oldu. Özellikle lisans bölümü deyim yerindeyse para basan Qualcomm, patent konusunda çok önemli bir birikime sahip. Broadcom bu satın almayla özellikle bu noktada tam bir hazineye kavuşmuş olacak. Tabi satın alma söylenildiği gibi gerçekleşirse.

Qualcomm hisseleri, Broadcom teklifi ile 10 dolar yükseldi
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim