Anlık Bildirim

Rambus sektörün ilk çalışan DDR5 DIMM modülünü geliştirdi

DDR4 belleklere göre iki kat daha fazla bant genişliği ve kapasite sunacak olan DDR5 bellek örnekleri gözükmeye başladı. İlk DIMM modülü Rambus tarafından duyuruldu.

Günümüzde DDR4 bellek standardı gerek mobil gerekse de masaüstü tarafta yaygın bir şekilde kullanılıyor ve önümüzdeki yıllarda da ana akım standart olmaya devam edecek. Bununla birlikte daha yüksek bant genişliği ve yoğunluğa olan talep hızla artıyor. DDR5 standardı için şimdiden hazırlıklar başladı.

Bellek konusunda uzman Rambus firması sektörün ilk çalışan DDR5 DIMM modülünü geliştirdiğini duyurdu. Yeni modül DDR5 standardının gerektirdiği tüm şartları karşılayacak kapasitede. DDR5 standardı resmi olarak kullanıma sunulduğunda yeni modül de piyasaya hazır hale gelecek.

Gelecek yıl tamamlanıyor

Bellek standartlarını belirleyen JEDEC organizasyonu, yeni standardın devrimsel olacağını ve gelecek yıl başlarında tamamlanacağını ifade ediyor. Standardın tamamlanması ile birlikte JEDEC farklı konferanslar ve atölyeler düzenleyerek geniş kitlelere anlatma yoluna gidecek. İlk ürünlerin piyasaya çıkması ise 2019 sonlarını bulacak.

3D bellek teknolojisini kullanacak olan DDR5 standardı böylece bant genişliği ve kapasite açısından DDR4 standardını ikiye katlayacak. Ayrıca enerji tasarrufu açısından da önemli ilerlemeler kaydedecek. Yeni standardın 6.4Gbps veri oranlarını destekleyerek maksimum 51.2Gbps seviyesine çıkması bekleniyor.

Sunucu ve istemci tarafında daha kullanıcı dostu bir arayüz belirleyecek olan standart, çok geniş bir uygulama yelpazesi içerisinde verimliliğini arttırmış olacak. Ayrıca mevcut melez DIMM standardı olan NVDIMM-N de geliştiriliyor ve daha yüksek kapasitelere sahip NVDIMM-P standardına geçiş olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim