Anlık Bildirim

Rekabet Kurumu ünlü e-ticaret sitesi Sahibinden.com’a soruşturma açıyor

Rekabet Kurumu yayınladığı açıklama ile popüler alışveriş sitesi Sahibinden.com hakkında hakim durumunu kötüye kullanma iddiasıyla soruşturma açılacağını duyurdu.
2000 senesinden bu yana hizmet veren ilan ve e-ticaret servisi Sahibinden.com, aradan geçen 17 yıllık süreç içerisinde önemli bir büyüme oranına ulaşmayı başardı. Türkiye genelinde bölge müdürlüklerine sahip platform, geçtiğimiz yıllarda ülkemizde en çok sevilen otomotiv sitesi, en çok sevilen ikinci el ürün sitesi ve en çok sevilen emlak sitesi gibi ödüllerin sahibi olmayı başardı.
Özellikle ikinci el ürün alanında öncü isimlerden Sahibinden.com, Rekabet Kurumu’ndan gelen haberle adeta soğuk bir duş aldı. Zira kurumun resmi web sitesinde yer alan açıklamaya göre piyasadaki hakim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddia edilen site hakkında soruşturma başlatılacağı duyuruldu. Alınan ortak karara göre 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediği incelenecek olan platform hakkında verilecek karar şimdiden büyük merak konusu haline geldi.

Rekabet Kurumu tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde:

"Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş.’nin hâkim durumunu aşırı fiyat uygulamak suretiyle kötüye kullandığı iddiası üzerine yürütülen önaraştırma, Rekabet Kurulu tarafından karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri 04.05.2017 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak Sahibinden Bilgi Teknolojileri Pazarlama ve Ticareti A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 17-15/175-M sayı ile karar verdi.

Bilindiği üzere 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklamaktadır."
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8106 kez okundu.
33 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, e-ticaret ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim