Anlık Bildirim

Renault ve Nissan, Çin'in lider batarya üreticisinden destek alacak

Çin elektrikli araç pazarındaki işlerini büyütmek isteyen Nissan ve Renault, bu konudaki en büyük desteği ülkenin lider batarya üreticisi Contemporary Amperex Technology (CATL) şirketinden alacak.

Renault ve Nissan, Çin'in lider batarya üreticisinden destek alacak Tam Boyutta Gör
 

Pek çok üreticinin yaptığı gibi Çin pazarına özel yeni elektrikli araçlar üretmeyi planlayan Nissan ve Renault, batarya konusunda destek almak için ülkenin önde gelen batarya üreticilerinden Contemporary Amperex Technology (CATL) şirketiyle anlaşmaya karar verdi. Nikkei tarafından yapılan habere göre, dev üreticiler başlangıç olarak iki özel elektrikli araç programına batarya desteği için aralarında sözleşme imzaladı.

Japonya merkezli üretici Nissan, geçtiğimiz ayın sonunda Leaf modelini baz alan ve seri üretimi Çin’de yapılacak Sylphy elektrikli aracını tanıtmıştı. İmzalanan sözleşme ile birlikte bu aracın batarya tedarikçisi olacak CATL, aynı zamanda yine Çin’de üretim bandına çıkacak Renault Kangoo Z.E. elektrikli van modeli için de batarya üretecek. CATL, aynı zamanda BMW ve Volkswagen gibi Avrupalı üreticilerin de tedarikçisi konumunda bulunuyor.

Çin’in en büyük batarya üreticisi olan CATL, önümüzdeki yaz gerçekleştirilecek ilk halka arzından 2 milyar dolar gelir elde etmeyi planlıyor. Şirket, elde ettiği bu parayla yeni fabrikalar kurarak 2017 yılında 23 GWh olan üretim kapasitesini 2019 yılında 30 GWh’a çıkarmak için çalışacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim