Anlık Bildirim

Resmi olarak açıklandı: İthal cep telefonlarına ek vergi gelmiyor!

Ekonomi Bakanlığı, ithal cep telefonlarına ek vergi getirilmesi hususunun karara bağlandığını açıkladı. Vestel'in bu talebini geri çekmesiyle birlikte soruşturma da kapanmış oldu.
Ekonomi Bakanlığı, cep telefonu ithalatında korunma önlemi alınması için Vestel tarafından yapılan başvurunun karara bağlandığını, 04 Mart 2016 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete aracılığıyla resmen duyurdu.
Yayınlanan gazetede, Ekonomi Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğüne yapılan başvuru sonucunda, İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ ile birlikte korunma önlemi soruşturması başlatıldığı bildirilirken, söz konusu soruşturmaya ilişkin olarak alınan karar da açıklandı.

Vestel ek vergi talebini geri çekti 

Buna göre; İthalatta Korunma Önlemlerini Değerlendirme Kurulu, yerli üretici yani Vestel tarafından yapılan korunma önlemi başvurusunun, soruşturma süresi içerisinde geri çekilmesi nedeniyle soruşturmanın önlemsiz kapatılmasına karar verildiğini bildirdi.
Kendi talebiyle başvurusunu geri çekerek soruşturmanın kapatılmasını sağlayan Vestel, yerli üretimi desteklemek adına ithal cep telefonlarına ek vergi getirilmesini talep etmiş ve tüketicilerden büyük tepki almıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11809 kez okundu.
99 kişi, toplam 109 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
vestel, vergi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim