Anlık Bildirim

RIM'in yönetim kurulu iki farklı yol haritası arasında kalmış durumda


 Son zamanlarda ciddi sıkıntılar yaşayan RIM'in şirketi ikiye bölme veya Microsoft ile kurma yollarından birini seçeceğine dair haberler gündeme gelmeye başladı.

Reuters'ın haberine göre; RIM'in yönetim kurulu, Thorsten Heins'ın BlackBerry 10'a bağlı hareket planından daha şiddetli bir eylem içinde bulunulması yönünde yoğun baskı altında. Bu baskılar doğrultusunda ise iki seçenek bulunuyor. Bu seçeneklerden ilki, şirketin yazılım, telefon birimleri olarak ayrılması ve akıllı telefon biriminin elden çıkartılması. Şirketin eski CEO'su Jim Balsillie daha önce bu seçeneği gündeme getirmişti, ancak yeteri kadar destekçi bulamamıştı. RIM için ikinci seçenek ise Microsoft ile ortaklık kurmak. Yine Reuters'a göre; Microsoft, Windows Phone'a geçiş için RIM'de nabız yoklamış durumda, ancak RIM'in BlackBerry 10'a şans vermek istemesi Microsoft'un bu girişimini şu an için sonuçsuz bırakmış durumda.

RIM'in içinde bulunduğu çıkmazdan ve zararlardan nasıl kurtulacağı ise hala merak konusu, ancak şirketin ilerleyen günlerde radikal kararlar alarak içinde bulunduğu durumdan kurtulmak için yeni atılımlar yapması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2779 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
blackberry, microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim