Anlık Bildirim

Roket teknolojisiyle yapay kalp üretildi

Çin'de roket teknolojisi kullanılarak yapay kalp geliştirildi. Verimliliğin artırılması ve enerji kaynağının ömrünün uzatılmasının hedeflendiği kalbin daha düşük maliyetli olması bekleniyor.

Roket teknolojisiyle yapay kalp üretildi
 

Çin’de roket teknolojisi kullanılarak bir yapay kalp geliştirildi. Sağlık uzmanları geliştirilen bu kalbin nakil bekleyen hastalar için maliyetleri oldukça düşüreceğini belirtiyor.

Global Times’ın haberine göre, Çin Uzay Bilim ve Teknoloji Şirketi bünyesindeki Roket Fırlatma Teknolojisi Akademisi ve Tiercin Teda Uluslararası Kardiyovasküler Hastanesi’nin işbirliği ile geliştirilen yapay kalp önce birtakım test ve inceleme sürecinden geçecek, sonrasında ise hayvanlar üzerinde denenecek.

Bir roket sistemindeki manyetik ve akışkan kaldırma teknolojisini kullanan yapay kalpte azalan sürtünme sayesinde verimliliğin artırılması ve enerji kaynağının ömrünün uzatılması hedefleniyor. Ayrıca, bu teknoloji sayesinde damarların daha az zarar göreceği ve kanın daha uzun süre pompalanabileceği iddia ediliyor.

Uzmanlar, ithal bir yapay kalbin maliyetinin 150 bin dolar civarında olduğunu belirtirken, eğer daha düşük maliyetle kendi yapay kalplerini üretebilirlerse bunun kalp hastaları için çok faydalı olacağının altını çiziyor.

Yapay kalpler genellikle kalp nakli bekleyen hastalara takılıyor. Ancak, kalp naklinin mümkün olmadığı durumlarda da geçici olarak çözüm olabiliyor. 2013 yılında bilim adamları insan yapımı bir kalbi bir koyuna takmış, koyunun 120 gün sağlıklı bir şekilde hayatta kalması sağlanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim