Anlık Bildirim

SK Hynix, 4GB HBM2 üretimine sonbaharda başlıyor

HBM bellek teknolojisinin ana geliştiricilerinden olan SK Hynix, sonbahar aylarında HBM2 belleğin hacimli üretimine başlayacak. Tabii, bu ekran kartlarının gecikmesi anlamına gelecek mi belirsiz.

Grafik kartı sektörü merakla AMD ve Nvidia'nın yeni mimarilerinin piyasaya çıkışını bekliyor. Önceki nesle göre 1.5-2 kat performans artışı vadeden kartların en önemli ortak yönü HBM2 bellek teknolojisi ile sunulacak olması. Bu konuda söz sahibi olan SK Hynix'in hazırlıkları biraz gecikebilir.

Gelen bilgilere göre SK Hynix, 4GB HBM2 belleklerin hacimli üretimine sonbahar aylarında başlayacak. 8GB HBM2 belleklerin üretimi ise yıl sonuna sarkmış durumda. Yani SK Hynix'den HBM2 bellek tedariği yapacak ekran kartlarının sonbahar dönemine kadar piyasada olması zor görünüyor. Bununla birlikte sektör, ilk kartların yaz aylarında piyasada olmasını bekliyor. Bu noktada biraz kafa karışıklığı söz konusu.

Gelen bilgilerin doğru olduğunu varsayarsak, yaz aylarında piyasaya çıkması beklenen ekran kartlarının 2GB HBM2 bellek kullanacağı sonucunu çıkarabiliriz zira SK Hynix'in 2GB HBM2 bellekleri daha erken hacimli üretime sokacağı ifade ediliyordu. Ya da diğer ihtimal, 4GB HMB2 belleklerin hacimli üretimine başlayan Samsung'un devreye girmiş olması. Bu durumda Samsung, sonbahar aylarına kadar tam kapasite HBM2 üretimi yapacak ve SK Hynix'in payından çalmış olacak. Samsung, sonbahar aylarına doğru da 8GB HBM2 bellek üretimine de başlayacak.

HBM bellek nedir?


HBM bellekler, baskılı devre kartına dikey konumda üst üste dizilerek elde ediliyor. Yüksek performanslı iç bağlantı teknolojisi TSV ile de, katmanlar birbirine bağlanıyor. Grafik birimine yakın olduğu için verilerin uzun bir mesafe kat etmesi gerekmiyor. Böylece daha az yer kaplayan, daha yüksek bant genişliği sunan ve daha az enerji harcayan bir yapı ortaya çıkıyor. HBM2 belleklerde şu anda en fazla 8GB kapasiteye erişilebiliyor ve pin başına 2Gbps hız ile 256GBps bant genişliği sunabiliyor.

HBM bellek teknolojisi, AMD ve SK Hynix ortaklığıyla geliştiriliyor. Geçen yıl özel anlaşma gereği, teknolojiyi ilk kullanan AMD olmuştu ve Fury serisi ile R9 Nano ekran kartlarında çok yüksek bant genişlikleri sunulmuştu. Bu yıl Nvidia da yarışa katıldı. SK Hynix'in yanında Samsung da verimli bir şekilde HBM2 bellek üretimi yapıyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim