Anlık Bildirim

SOM füzesinden güzel haber: Seri üretim başlıyor!

Görünüşüyle olduğu kadar yetenekleriyle de Türk Savunma Sanayiinin en heybetli ürünlerinden olan SOM füzesi için güzel haber geldi. Roketsan tarafından yapılacak seri üretim için ilk adım atıldı.

SOM füzesinden güzel haber: Seri üretim başlıyor! Tam Boyutta Gör

Tasarım ve geliştirme çalışmaları Tübitak SAGE tarafından yürütülen milli seyir füzesi SOM için Roketsan tarafından yaklaşık 9 ay önce 7 adetlik üretim yapılmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edilmişti. SOM-B1 modelinin henüz seri üretim olmayan bu miktardaki teslimatı deneysel amaçlar taşıyordu. 250 kilometrenin üzerinde bir menzile sahip olan ve alça irtifada yüksek hızlarda görev yaparak düşman hava savunma radarlarları tarafından tespiti oldukça zor olan SOM füzeleri, 4 metre uzunluğunda ve 600kg ağırlığında.

Savaş uçakları tarafından hedefe atılan SOM seyir füzeleri, neredeyse hatasız vuruş yetenekleri ile öne çıkıyordu ve dünya çapında da ses getirmişti. Seri üretim kararı merakla beklenen füzeler için sonunda güzel haber Savunma Sanayii Başkanlığı’ndan geldi.

F-35'lere SOM-J için özel entegrasyon yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Roketsan ve Tübitak yetkililerinin katıldığı bir toplantıda açıklanan sözleşmeye göre Roketsan A.Ş. mühimmatların seri üretimini gerçekleştirecek. Geliştirme ve diğer çalışmalar ise TÜBİTAK SAGE tarafından yürütülmeye devam edecek.

Microturbo TRI 40 jet motorundan gücünü alan SOM füzeleri sahip olduğu mühimmat ölçeğinde 400-600kg ağırlığında olabiliyor. Bu ağırlığın 230 kilogramı zırh delici etkiye sahip başlık. SOM füzelerinin SOM-J versiyonu F-35’lerden de atılabilecek. (Bu modelin menzili için 185km+ deniliyor) Bu noktada F-35’ler SOM-J füzelerini kullanabilmek adına özel entegrasyona sahip. Bu uçaklara sahip olan ülkeler Türkiye’den SOM-J füzelerinden satın alarak kullanma imkanı bulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9398 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
roketsan, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim