Anlık Bildirim

Samsung, 2012 yılında 2 GHz çift çekirdekli işlemciye sahip telefonlar geliştirebilir

Modern hayatımızın vazgeçilmez parçası haline gelen cep telefonlarının, sadece bir iletişim cihazından ibaret olmanın ötesine geçtiğini, günümüzde sürekli yaşanan teknolojik gelişmeler ışığında söylememiz mümkün. Çift çekirdekli işlemciler (Nvidia Tegra 2 platformu), grafik birimleri (Mali-400, Adreno 205), yüksek RAM kapasitesi (1 GB, 768 MB) ve mobil işletim sistemleri (Android, iOS, Symbian OS, Windows Phone 7, webOS) sayesinde adeta mini bir bilgisayara dönüşen akıllı telefonlar fotoğraf çekimi, video kaydı, depolama, internet bağlantısı (Wi-Fi veya hücresel ağlar aracılığıyla), GPS, medya oynatıcı, MP3 çalar ve oyun gibi çeşitli tüketici ihtiyaçlarını karşılamakta.

Barselona'da 14-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde 1.2 GHz çift çekirdekli işlemciye sahip i9100 Galaxy S II'yi, bir süre önce de 1.4 GHz'lik tek çekirdekli işlemciyi bünyesinde barındıran i9001 Galaxy Plus'ı (nam-ı diğer Galaxy S 2011 Edition) tanıtan Güney Kore'nin teknoloji devlerinden Samsung'un, 2012 yılında mevcut çıtayı daha da yükselteceği şimdiden konuşulmaya başlandı. Media.daum.net kaynaklı habere göre Samsung'un ismi verilmekten kaçınılan üst düzey çalışanlarından birisi, 2012 yılında 2 GHz saat hızında görev yapacak çift çekirdekli işlemciden güç alacak akıllı telefonların lanse edileceğini sızdırdı. ''Exynos'' adı altında geliştirilmesi sürdürülen mobil işlemcinin yalnızca Samsung telefonlara özel kalmayacağı, gelecekte kitlesel üretim başladığında rakip firmalara da satışın yapılacağı söyleniyor.

Samsung Galaxy S II, Quadrant benchmarktan 3053 puan alarak HTC Magic, Motorola Droid, Samsung Galaxy S, Motorola Droid X, HTC Evo ve Nexus One'ın aralarında bulunduğu pek çok akıllı telefonun oldukça önüne geçmeyi başarmıştı. Yeni nesil mobil işlemcilerin performansa katkısı şimdiden akıllarda soru işaretleri bırakmakta. Her zaman olduğu gibi verilen bilgilerin tutarlı olmasını diliyor ve Samsung cephesinde yaşanacak gelişmeleri merakla bekliyoruz.

Samsung, 2012 yılında 2 GHz çift çekirdekli işlemciye sahip telefonlar geliştirebilir

(Samsung Galaxy S II, 1.2 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli Exynos 4210 işlemcisi kullanıyor)

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8741 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim