Anlık Bildirim

Samsung 3. çeyrekte kârını neredeyse ikiye katladı

Samsung 3. çeyrekte kârını neredeyse ikiye katladı
 
Üçüncü çeyreğin bitmesiyle birlikte şirketler de mali raporlarını yayınlamaya başladı. Samsung'da kısa bir süre önce geçtiğimiz 3 aylık döneme ait gelir gider tablosunu paylaşırken kârdaki %80lik büyük artış dikkat çekti.

Gelirin hangi bölümlere ait olduğuyla ilgili çok fazla detay paylaşılmadı ancak toplam karlılık bu yükselişle birlikte 6.3 Milyar $ oldu. Bloomberg analistleri ise bu karlılığın 1.9 Milyar $'lık kısmının mobil departmandan geldiğini tahmin ediyor. Bu tahmine son 7 çeyrektir (geçmiş yılın aynı çeyreğine kıyasla) kârdan zarar eden Samsung bu kez kârını %24 oranında yükseltmeyi başarmış. 

Hatırlanacağı üzere S6 satışlarının düşüşe geçmesinin ardından şirket fiyatlarda önemli bir indirime gitmişti. Çeyrek sonuçları da bu indirimin olumlu bir şekilde geri döndüğünü ve karlılığı yükselttiğini gösteriyor. Bunun yanında 14nm sürecine geçen Güney Koreli elektronik devinin Apple gibi dev şirketlerle anlaşarak çipset üretimini üstlenmesi de bu alanda büyük bir karlılık sağlamış durumda. Yine Bloomberg analistlerine göre yarıiletken üretiminin kârı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %54 artarak 3 milyar $'a yaklaşmış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2576 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
2015, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim