Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy Note 10'u güçlendirecek Exynos 9825 işlemcisini tanıttı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bugün tanıtacağı yeni amiral gemisi Galaxy Note 10'a güç verecek olan yeni işlemcisi Exynos 9825'i tanıttı. İşte şirketin yeni yonga setinin detayları.
Lider akıllı telefon üreticisi Samsung, tanıtımına sadece saatler kalan yeni amiral gemisi Galaxy Note 10 modeline gücünü verecek olan yeni Exynos 9825 işlemcisini tanıttı. Şirketin 2018 yılında duyurduğu yonga seti, 7nm EUV teknolojisi kullanarak inşa edilen ilk akıllı telefon çipi oldu.

Yüksek performans, verimli güç tüketimi

Exynos 9825'nin 8nm LPP teknolojisi kullanılarak üretilen Exynos 9820 ile neredeyse aynı olduğu belirtilirken, daha güçlü ve daha verimli olacağı belirtiliyor. Bunun nedeni olarak da işlemcinin EUV (aşırı ultraviyole litografi) teknolojisiyle üretilmesi gösteriliyor. İşlemcinin iki adet M4 çekirdeği, iki adet Cortex-A75 ve dört adet Cortex-A55 çekirdeği barındırdığı açıklandı. Ayrıca yonga setinde Mali-G76 MP12 grafik birimi kullanılmış.
Bununla birlikte Exynos 9825 işlemcinin daha yüksek saat hızında çalışacağı ve selefine göre özellikle mobil oyunlarda daha iyi performans göstereceği belirtiliyor. Çipteki diğer özellikleri ise 4G LTE modemi ve Samsung'un yapay zeka fotoğrafçılığı ve artırılmış gerçeklik özelliklerini destekleyen teknojilere sahip olması olarak sayabiliriz. Yonga setinin Note 10'un 5G versiyonu için modem desteğine de sahip olduğunu belirtelim. Daha geniş bilgileri ise akşam gerçekleşecek olan Note 10 lansmanında öğrenebileceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim