Anlık Bildirim

2021 model Samsung Galaxy telefonlar AMD'nin mobil GPU'ları ile gelebilir

Samsung ve AMD'nin stratejik ortaklığı meyvelerini vermeye başlıyor. Sızan haberlere göre 2021 yılında piyasaya sürülecek olan Galaxy telefonlarda AMD'nin Radeon teknolojisi kullanılabilir.
Samsung ve AMD geçtiğimiz Haziran ayında çok yıllı bir stratejik ortaklık için ekip kurduklarını açıklamışlardı. Gelen haberler iki dev şirketin yaptığı bu işbirliğinin ilk meyvelerini 2021 yılında vereceğine işaret ediyor.

Samsung oyuncu telefonları yapabilir

Anlaşmaya göre gelecekteki Samsung Galaxy telefonlarda AMD'nin RDNA grafik mimarisi kullanılacak. Bu da demek oluyor ki Güney Koreli şirketin gelecekteki akıllı telefonları üst düzey oyun yeteneklerine sahip olabilir. Buna ek olarak Samsung'un oyuncu telefonu adı altında yeni bir seri bile başlatabileceği söylenirken, AMD yongalı cihazların ise en erken 2021 yılının ikinci çeyreğinde piyasaya sürülmesinin planladığını da belirtiliyor.
Tabii ki, AMD'nin teknolojisini kullanan tek Samsung değil. Mevcut PlayStation 4 ve Xbox One oyun konsolları, özelleştirilmiş AMD işlemcileri kullanırken, hem Google Stadia hem de PlayStation 5'in özel AMD çipleri tarafından destekleneceği açıklanmıştı. Konuyla ilgili resmi açıklamaların ise önümüzdeki dönemde yapılması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim