Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 5 yeni Exynos 7422 yongaseti ile gelebilir

Yılın ilk yarısında önemli amiral gemi modellerinin lansmanına şahit olurken, yılın ikinci yarısında da yoğun bir lansman trafiği bizi bekliyor. Apple'ın yeni iPhone serisinin yanında LG G Pro 3, yeni Nexus, Sony Xperia Z5, Xiaomi Mi5 gibi pek çok amiral gemi modeli piyasaya çıkacak. Samsung'un da yıln ikinci yarısı için önemi hazırlıkları mevcut. 

Bunlardan birisi Galaxy Note 5. Eylül ayındaki IFA 2015 fuarında tanıtılacağı tahmin edilen Galaxy Note 5 modelinin şimdiye kadar ki en iyi Samsung akıllı telefonu olması bekleniyor. 4K ekran, 4GB RAM, gelişmiş S-Pen, 20MP çözünürlüğünde arka kamera şimdilik iddialar arasında. Ayrıca yongaseti konusunda da modelin bir ilke imza atacağı belirtiliyor. 

Sektörden gelen bilgilere göre Samsung Galaxy Note 5 modelinde Exynos 7422 yongasetini kullanacak. Exynos 7420 ile çekirdek ve grafik birimi olarak performans farkı olacağı belirtilen Exynos 7422 yonga yapısı ile sektörde bir ilke imza atacak. 

Bugüne kadar mobil yongasetlerinde işlemci ve grafik birimi yanında zaman zaman iletişim yongalarına da şahit oluyorduk. Ancak Samsung yeni yongasetinde işlemci, grafik birimi, RAM, depolama birimi ve firmanın geliştirdiği Shannon LTE yongasını biraraya getirecek. Böylece cihazın ana bileşenleri bir alanda toplanacak ve farklı bileşenler için yer açılmış olacak. Galaxy Note 5 modelinin firma içerisinde Project Noble olarak adlandırıldığı ifade ediliyor. 

Samsung'un diğer bir modeli ise bir süredir gündemde olan Galaxy S6 Edge Plus. 5.5 inçlik iki kenardan kavisli bir ekrana sahip olması beklenen Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy S6 Edge modelinin büyütülmüş hali olacak. 

Galaxy S6 Edge Plus modelinin firma içerisindeki kod adı ise Project Zen. Bu modelde 6 çekirdekli 64-bitlik Snapdragon 808 yongaseti, 32GB depolama kapasitesi, 16MP çözünürlüğünde arka kamera, 5MP çözünürlüğünde ön kamera, 3000mAh batarya şeklinde özellikler olacağı belirtiliyor. 

Bu iki modelin ortak özelliği ise Galaxy S6 serisinde ortaya çıkan RAM yönetimindeki sorunları çözen yeni bir TouchWIZ arayüzü ile gelecek olması. Bilindiği gibi seride ortaya çıkan sorunda bir uygulama açılıp RAM işgal etmeye başladıktan sonra uzun bir süre kullanılmadığında sistem RAM üzerindeki bölümü unutuyor ve uygulama tekrar kullanıma girdiğinde bu kez RAM üzerinde yeni bölümler kullanmak istiyor. Bu da yavaşlamalara sebebiyet veriyor. Galaxy S6 Edge Plus modelinin Ağustos ayı içerisinde lanse edilmesi bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6799 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
galaxy note 5, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim