Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Note 8 vs Galaxy S8+ karşılaştırması

Samsung'un çiçeği burnunda amiral gemisi Galaxy Note 8'i, küçük kardeşi Galaxy S8+ ile karşılaştırdık. Karşılaştırmaya dair tüm ayrıntılara haberimizden ulaşabilirsiniz...
Samsung Galaxy Note 8 vs Galaxy S8+ karşılaştırması
 
Uzun zamandır görmeye hasret kaldığımız Note serisi yenilenmiş haliyle 23 Ağustos tarihinde düzenlenen Unpacked 2017 etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı. Uzun süredir merakla beklenilen Galaxy Note 8, Galaxy S8 ailesi ile benzer tasarım hatlarına sahip. Yeni amiral gemisi telefon her ne kadar Galaxy S8+ ile benzerlik gösterse de birbirlerinden ayrılan nüanslar da mevcut.

Ekran

Samsung, Galaxy S8+ modelinde yüzde 84'lük bir ekran kasa oranıyla birlikte 6,2 inç büyüklüğünde QHD+ ekrana yer vermişti. Galaxy Note 8'de ise 6,3 inç büyüklüğünde yine QHD+ ekran kullanılırken, ekran kasa oranı yüzde 82,2 olarak karşımıza çıkıyor. Her iki telefonun ekranı da Corning Gorilla Glass 5 cam ile korunuyor. Her iki telefonun ekranı da aynı teknolojiyi yapısında barındırıyor.

Donanım

Samsung, her iki telefonunda da Exynos 8895 yonga setine yer veriyor. Ancak Galaxy Note 8, RAM kapasitesiyle küçük kardeşi Galaxy S8+'dan ayrılıyor. Galaxy Note 8'de 6GB RAM'e yer verilirken Galaxy S8+'da ise 4 GB RAM'e yer verilmişti. Pil kapasitelerine bakacak olursak Galaxy S8+'da 3500 mAH'lik bir bataryaya yer verilmişti, ancak Samsung, Galaxy Note 8'de tercihini 3300 mAH'lik bir bataryadan kullanmış. Depolama alanında ise her iki cihazda, en düşük 64GB'lık versiyonlarla karşımıza çıkıyor. Yine her iki cihazın hafızasını Micro SD kart takarak arttırabilirsiniz. Her iki cihaz da suya ve toza karşı dirençli.

Kamera

Samsung Galaxy Note 8 bu defa Galaxy S8+'tan farklı olarak  çift arka kamera ile geliyor. Bunun bir getirisi olarak Galaxy Note 8'de geniş açılı çekim, 2X optik zoom ve panaromik çekim yetenekleri yer alıyor. Birincil arka kamera f/17 diyafram açıklığına ve 12 MP çözünürlüğe sahipken ikincil arka kemara f/2.4 diyafram açıklığı ve 13 MP çözünürlüğünde lense sahip. Her iki arka kamerada da OIS desteği bulunuyor. Her iki telefonunda ön kamerasında  otomatik odaklama özellikli 8 MP'lik bir kameraya yer verilmiş.

S Pen

Samsung'un Galaxy S serisini, Note serisinden ayıran en önemli detay Note serisinin farklı işlevlere sahip bir kaleminin olması. Samsung, Galaxy Note 8'de 0.7 mm uç boyutunda ve 4096 seviye basınç hassasiyetine bir S Pen bulunuyor. "S Pen ile ne kadar bastırırsanız çizimleriniz o kadar koyu olacak. Tıpkı bir kurşun kalem gibi."

Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Galaxy Note 8, 24 Ağustos itibariyle ön siparişe sunulacak. Galaxy Note 8 ülkemizde 4.999 TL fiyatla tüketicilere sunulacak. Galaxy S8+ ise 4.499 TL'lik bir fiyat etiketiyle mağazalarda yerini almıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9201 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, karşılaştırma ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim