Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S II'nin OMAP4 işlemcili versiyonu göründü

Samsung yüksek satış başarısı elde ettiği Galaxy S II modeline yeni versiyonlar eklemeyi sürdürüyor. Orjinal versiyonu Samsung tarafından geliştirilen çift çekirdekli Exynos 4210 işlemcisinden güç alan Galaxy S II'nin, Nvidia Tegra 2 tabanlı türevi de dünya pazarlarında satışa çıkmıştı. Amerika pazarında operatörler tarafından farklı ekran boyutuna sahip versiyonları da sunulan Galaxy S II'nin, Texas Instruments üretimi OMAP4 işlemci kullanan modeli de satışa çıktı.
Tasarım olarak Galaxy S II'nin orjinal görünümüne sadık kalan telefonda, temel farklılık olarak OMAP4430 işlemisini gösterebiliriz. 4.3-inç büyüklüğünde ve 800 x 480 piksel çözünürlüğünde Super AMOLED Plus ekrana sahip olan telefon, Android 2.3 işletim sistemini kullanıyor. Exynos 4210 yerine OMAP 4430 işlemcisini kullanılması beraberinde GPU değişimini de getiriyor ve yeni versiyonda Imagination firmasının PowerVR SGX 540 grafik birimine yer veriliyor.  
Bu gelişmeyi uygulama geliştiricilerin nasıl karşılayacağı henüz bilinmmiyor zira çipset değişimleri yer yer yazılım optimizasyonları da zorunlu kılabiliyor. Ancak diğer taraftan Google'ın, Android 4.0 işletim sistemi için OMAP4 platformunu referans aldığı yönündeki gelişmeleri dikkate alırsak eğer  I9100G kod adını taşıyan yeni Galaxy S II versiyonunun diğerlerine nazaran Android 4.0 işletim sistemine daha hızlı adapte olabileceği yönünde ihtimaller oluşturduğunu da not düşmek gerekiyor. 
Samsung Galaxy S II'nin OMAP4 işlemcili versiyonu göründü
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
29554 kez okundu.
29 kişi, toplam 32 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, akıllı telefon
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim