Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy S10'un işlemcisini geliştirmeye başladı

Çin kaynaklı yeni bir rapora göre Samsung, Galaxy S10’un işlemcisini geliştirmeye başlamış bile. Ocak ayından bu yana üzerinde çalışılan Exynos 9820 için 7 nm sürecine geçiş zor gibi görünüyor.
Samsung, kendi mobil işlemcilerini üreten sayılı akıllı telefon üreticisinden biri. Şirketin en son amiral gemisi Galaxy S9, Snapdragon 845'e (Samsung'un bazı S9 varyantlarında kullandığı) rakip olarak gösterilen Exynos 9810 yonga setiyle çalışıyor. Çin'den gelen yeni haberlere bakılırsa, Güney Koreli teknoloji devi Galaxy S10’un işlemcisini geliştirmeye başlamış bile.
Çin merkezli güvenilir bir kaynaktan gelen rapor, yeni işlemcinin geliştirme sürecinde yer alan birinin dahil olduğu projeleri gösteriyor. Listeye baktığımızda Exynos 9820'nin bu yıl Ocak ayından bu yana geliştirildiğini görüyoruz. Aynı zamanda Exynos 9810 ve Samsung’un 5G modemi de diğer projeler olarak listede yer alıyor.

7 nm üretim süreci zor

Exynos 9820 anlaşılacağı üzere Galaxy S9'da kullanılan ve bu yılki Galaxy Note 9'a güç vermesi beklenen Exynos 9810'un halefi olacak. Yeni yonga setinin teknik detayları bilinmese de önceki haberlere rağmen Samsung'un Exynos 9820 için 7 nm sürecine geçmesi pek mümkün görünmüyor. Zira S10'un piyasaya sürülebilmesi için üretim hattı zamanında hazır hale gelmeyebilir. Ancak daha güçlü bir GPU ve biraz daha yüksek saat hızı bekleyebiliriz. Ayrıca yeni yonga setinin 5G desteği sunabileceği de söyleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim