Anlık Bildirim

Intel altı çekirdekli Core i9 işlemcisini dizüstü bilgisayarlara taşıdı

Intel şimdiye kadarki en yüksek performanslı dizüstü bilgisayar işlemcisi olduğunu iddia ettiği Core i9 mobil işlemcisini duyurdu. Şirket ayrıca yeni 8. nesil masaüstü işlemcilerini de sahneye çıkardı
Intel’in ilk Coffee Lake Core i9 işlemcisini dizüstü bilgisayarlar için çıkaracağı geçen Kasım ayından bu yana konuşuluyordu. Bugün şirket, amiral gemisi 6 çekirdekli i9-8950HK mobil CPU da dahil olmak üzere yeni 8. nesil masaüstü ve dizüstü bilgisayar işlemcilerini duyurdu.
Intel, dizüstü bilgisayarlara yönelik ilk Core i9 işlemcisinin, performans bakımından 7. nesil Core i7'ye göre yüzde 29'luk bir iyileşme sağladığını söylüyor. Ayrıca oyunlarda yüzde 41'lik bir FPS artışı sunduğu belirtilirken 4K video düzenleme hızında da yüzde 59’a varan bir artış söz konusu.
Turbo Boost ile 4.8 GHz'e varan hızlara ulaşabilen 6 çekirdekli işlemcinin çarpan kilidi tamamen açık olduğu için satın alanlar kolayca hız aşırtma (overclock) yapılabilecek. Şirket yeni yonganın mobil oyunculara, sanal gerçeklik fanlarına ve içerik oluşturuculara “coşturacak seviyede” performans sunacak, şimdiye kadar ürettiği en hızlı dizüstü bilgisayar işlemcisi olduğunu iddia ediyor.
Intel ayrıca yeni 8. nesil Core i7 dizüstü bilgisayar işlemcilerini de ortaya çıkardı. 8850H ve 8750H olarak lanse edilen işlemciler, 6 çekirdek ve 12 izlekle birlikte sırasıyla 4.3 GHz ve 4.2 GHz'lik Turbo Boost hızlarına sahipler. Core i7-8850H çarpan kilidi kısmen açık şekilde geliyor.
Listenin altlarında Core i5-8400H ve 8300H var. Bunlar daha çok uygun fiyatlı oyun dizüstü bilgisayarlarında göreceğimiz 4 çekirdek ve 8 izlekli işlemciler. Tüm yeni yongalar 2x2 anten dizilimi ile 1.7 Gbps bant genişliğine ulaşabilen entegre Intel Wireless-AC bağlantı yongası, entegre USB 3.1 Gen2 desteği ve Optane desteği ile geliyor.
Geldik düşük güçte çalışan U serisi CPU'lara. Giriş seviyesi Core i3-8109U'nun haricinde hepsnini 4 çekirdek ve 8 izleğe sahip olduğunu görüyoruz. Bu Coffee Lake işlemciler, geçtiğimiz Ağustos ayında duyurulan Kaby Lake Refresh CPU'ların Intel Iris Plus eklenerek yükseltilmiş versiyonları olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca 15 watt yerine 28 watt olmak üzere daha yüksek bir TDP değerleri var.
Intel, bir dizi yeni Coffee Lake masaüstü işlemci de duyurdu. Hepsi Optane desteği sunsa da üç adet standart güç (65W) ve altı adet düşük güç (35W) işlemciye ayrılmış durumdalar. Ayrıca hiçbirinde hız aşırtma yapılamıyor. Ucuz, düşük güçteki işlemcilerin bazılarını hepsi bir arada PC'ler ve ev tipi bilgisayarlarda sıklıkla göreceğiz.
Intel ayrıca ‘Intel Core+’ adında yeni bir marka oluşturdu. Bu sayede Optane belleğe sahip dizüstü ve masaüstü bilgisayarları ayırt etmek daha kolay olacak. Optane teknolojisi, yavaş mekanik sabit disklerin performansını önemli ölçüde hızlandırdığı için özellikle dizüstü bilgisayarlarda büyük fayda sağlıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5309 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilgisayar, intel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim