Anlık Bildirim

Samsung, Galaxy S4 bileşen siparişlerini azaltmaya başlıyor

Samsung, Galaxy S4 bileşen siparişlerini azaltmaya başlıyor

Galaxy S4'ün lansmanı öncesinde ve sonrasında özellikle satış anlamında büyük beklentilere sahip olan Samsung, pazarın ve yatırımcıların da beklentilerinin yükselmesine neden oldu. Ancak gelen haberler satışların beklentilerin altında kalabileceğini gösteriyor.

Samsung önce yatırımcıların Galaxy S4 ile ilgili satış beklentilerini revize etmeleri gerekebileceği uyarısında bulunmuştu. Bugün de tedarik zinciri firmalardan bileşen siparişleri ile ilgili bazı haberler geldi.

Bileşen siparişlerine dayanarak hazırlanan rapora göre Samsung, bu çeyrek için 25 milyon satış beklentisini 20-25 milyon şeklinde revize etmiş durumda. Sonraki çeyrek için tahminler ise 30 milyondan 20 milyona çekilmiş durumda. 

Samsung amiral gemi modeli için her ay on milyon olmak üzere Galaxy S5 piyasaya çıktığında 100 milyonluk satış rakamına ulaşmayı bekliyordu. Hatta ilk ay dolmadan model 10 milyonluk satış rakamına ulaşmıştı. 

Ancak görünen o ki satışlarda bir yavaşlama söz konusu. Samsung'un eleştirilen tasarım politikası, yeni iPhone beklentisi ve rakiplerin iddialı modelleri gibi sebepler yüzünde Galaxy S4'ün tüketici tarafındaki ilgisinin biraz azaldığı tahmin ediliyor. Yine de tahminlere göre yıl bitmeden Galaxy S4, Galaxy S3'ün 50 milyonluk satış rekorunu geride bırakmış olacak. S4 Mini, S4 Active, S4 Zoom gibi pek çok model piyasaya süren Samsung'un üçüncü çeyrekte 70 milyon akıllı telefon satması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1561 kez okundu.
27 kişi, toplam 28 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim