Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S6 Edge modeli benchmark skorlarında gözüktü

Samsung Galaxy S6 Edge modeli benchmark skorlarında gözüktü

Samsung'un 1 Mart itibariyle Galaxy S6 amiral gemi modeli yanında kavisli ekrana sahip Galaxy S6 Edge modelinin de lanse edeceği iddiaları gitgide yoğunlaşırken, benchmark uygulamalarında da hareketlilik var. Galaxy S6 Edge modelinin AnTuTu skorlarında ortaya çıktığı belirtiliyor. 

Skorlara yansıyan cihaz SM-G925W8 model numarasına sahip ve Galaxy S6 olarak isimlendirilmiş. Ancak daha önceki bilgilerde bu model numarasının Galaxy S6 Edge modeline ait olduğu belirtilmişti. Bu bakımdan benchmark testlerinin modeli tam olarak algılayamadığı sanılıyor. 

Skorlara yansıyan donanım özellikleri bugüne kadar iddia edilenlerle hemen hemen aynı. Samsung'un 14nm fabrikasyon süreci ile ürettiği tahmin edilen 64-bitlik 8 çekirdekli Exynos 7420 yongaseti, Mali-T760 grafik birimi, 5.1 inçlik 1440x2560 piksel çözünürlükte ekran, 3GB RAM, 32GB depolama kapasitesi, 20MP çözünürlüğünde arka kamera ve Android 5.0.2 işletim sistemi şeklinde saymak mümkün.

Galaxy S6 Edge modelinde 160x2560 piksel şeklinde olması gereken ekran kavisleri burada gözükmüyor. Muhtemelen testler ekran kavislerini şimdilik dahil etmiyor. Testin sonucunda ise 60 978 gibi şimdiye kadar görülen en yüksek puan elde edilmiş. 

Üretim süreci ve çekirdek hızları dikkate alındığında Exynos 7420 yongaseti 20nm sürecinde üretilen Snapdragon 810 yongasetine karşı bariz bir üstünlük sağlayacaktır. Ancak grafik tarafında aynı şeyleri söylemek pek mümkün olmayabilir. Zira bir önceki nesil olan Mali-T760 grafik birimi testlerde Adreno 430 grafik biriminin gerisinde kalıyor. Elbette gerçek hayat testleri bu konuda daha kesin bilgiler sunacaktır.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6988 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, galaxy s6 edge ve samsung galaxy s6
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim