Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8, Project Dream kapsamında geliştiriliyor

Sektörden gelen bilgilere göre, Samsung’un yeni Galaxy S serisi amiral gemisi akıllı telefonları Project Dream adı verilen yeni bir program kapsamında geliştiriliyor.

Bu yıl Galaxy S7 serisi ile yeniden çıkışa geçen ve faaliyet karında büyük artış sağlayan Samsung, gelecek yıl için de kolları sıvadı. Galaxy S7 serisinin başarısını devam ettirmek isteyen firma, Galaxy S8 serisini önemli yeniliklerle donatmayı planlıyor.

Samsung’un sanal gerçeklik konusunda ne kadar ciddi yatırımlar yaptığını son bir kaç senedir görüyoruz. Gear VR gözlük aksesuarı ile kendi ekosistemini oluşturan firma, Oculus destekli yazılım örnekleri ile de ekosistemini yüksek seviyede desteklemeye devam ediyor. Galaxy S8 ile, firma sanal gerçeklik konseptine daha fazla ağırlık verecek.

Sektörden gelen bilgilere göre, Samsung’un yeni Galaxy S serisi akıllı telefonları Project Dream kod adı altında geliştiriliyor. Bilindiği üzere Google, üreticilerin sanal gerçeklik çalışmalarını bir standarda bağlayabilmek adına Day Dream adında yeni bir program duyurmuştu. Project Dream muhtemelen bu programı referans alıyor ve en iyi sanal gerçeklik deneyimini sunmayı hedefliyor.

Sanal gerçeklik içeriklerinde, en iyi deneyimi elde edebilmek için 4K seviyesinde ekranlara ihtiyaç olduğu sık sık dile getiriliyor. Samsung da, bu ihtiyaca yönelik olarak bir süre önce 5.5 inçlik 4K çözünürlükte bir ekran tanıtmıştı. Oculus Rift gibi kasklara hitap ettiği ifade edilse de, ekranın sonraki Samsung amiral gemi modellerinde de kullanılabileceği değerlendirilmişti.

Galaxy S8 serisinde, bahse konu 4K çözünürlüğündeki ekranın kullanılma olasılığı yüksek. Samsung’un daha önce yayınladığı yol haritası, aslında Galaxy Note 5 ile 4K çözünürlüğe geçileceğini gösteriyordu ancak henüz piyasanın hazır olmaması sebebiyle, bu geçiş ertelenmişti.

4K çözünürlüğe sahip bir ekran ile Galaxy S8, sanal gerçeklik alanında çok daha kaliteli içeriklerle donatılacaktır. Elbette yeni cihazın bunu kaldırabilecek bir donanıma ve güçlü bir bataryaya ihtiyacı olacak. Galaxy S8 modelinde 4K ekran göremesek bile, Samsung’un bağımsız çalışan bir Gear VR gözlüğünde kullanma ihtimali de var. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6104 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung galaxy s8 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim