Anlık Bildirim

Samsung Galaxy S8’in MWC 2017’de tanıtılmayacağı kesinleşti

Galaxy Note 7 faciasıyla çok sayıda sıkıntı yaşayan Samsung’un, Galaxy S8 tanıtımını da ertelemesiyle beraber satış rakamlarının daha da düşmesi bekleniyor. Detaylar haberimizde.
Akıllı telefon pazarının en çok beklenen, en fazla heyacanla takip edilen iki serisinden biri olan Samsung Galaxy serisinin bu sene çıkacak olan üyesi S8 için de büyük bir merak var. Ancak bu sene Galaxy ailesi için her zamankinden daha önemli olacak. Bunun nedeni ise Samsung’a büyük sıkıntılar yaşatan Note 7. Samsung’a büyük finansal sıkıntılar yaşatan ve kullanıcı güvenini çok düşüren Note 7 faciasından sonra, Samsung’un S8’e ümit bağladığı düşünülüyor.
Kullanıcı tarafında ise, Samsung’a tekrar güvenmek için S8 hakkında daha düşük fiyat ve çok iyi özellikler gibi beklentiler var. Ayrıca bazı kaynaklar tarafından Samsung’un daha çabuk toparlanabilmek için ve amiral gemilerini güncel tutmak için S8’i MWC 2017’de yani Şubat ayında tanıtması bekleniyordu. Ancak Samsung’un böyle bir hamle yapmayacağı kesin olarak açıklandı.
Reuters ile yaptığı bir röportajda Samsung mobil bölüm şefi Koh Dong-jin tarafından Galaxy S8’in Mobile World Congress’te (27 Şubat - 2 Mart) tanıtılmayacağı belirtildi. Samsung, bu sene MWC’de tanıtım yapmayarak, aynı zamanda her sene gerçekleştirdikleri “sonbaharda Note, baharda S” şeklindeki takvimden de sapmış oluyor. Ayrıca bazı kaynakların böyle bir durumun sinyalini daha önceden verdiğini hatırlatalım. Kasım 2016’da Wall Street Journal’da çıkan bir haberde Samsung’un yönetim ekibinin S8’i daha geç tanıtmayı düşündükleri hatta tanıtımı Nisan ayına kadar erteleyebilecekleri belirtilmişti.
Teknoloji çevrelerine göre Samsung’un bu şekilde S8 tanıtımını ertelemesi satış miktarlarını etkileyecek. Note 7’nin de piyasadan çekilmesiyle, Samsung’un amiral gemisi olarak sadece Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri kaldı. Bu modeller hala rekabetçi özelliklere sahip olsa da, Google Pixel ve iPhone 7 gibi diğer üst düzey modellere göre eskimiş durumdalar. Bu durumun satış rakamlarını düşürmesi bekleniyor. Ayrıca ekim ayında yayınlanan mali raporda Samsung’un mobil bölümünün sadece 3. çeyrek karının 87 milyon dolar olarak açıkladığını hatırlatalım. 2008’den sonraki en düşük değer olan bu kârın Samsung’un S8’i geç tanıtma hamlesi nedeniyle daha kötüye gidebileceği düşünülüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim