Anlık Bildirim

Samsung Galaxy Tab 3 10.1, Intel işlemcisi ile benchmark skorlarında ortaya çıktı

Samsung Galaxy Tab 3 10.1, Intel işlemcisi ile benchmark skorlarında ortaya çıktı Tam Boyutta Gör

 Samsung'un Galaxy Tab 3 serisinin diğer üyelerini kısa süre içerisinde tanıtması beklenirken, 10.1 inçlik model için önemli bir hamlenin işaretleri ortaya çıktı.

GLBenchmark skorlarına göre GT-P52xx model numarasını taşıyan Galaxy Tab 3 10.1 modelinin hem WiFi hem de 3G versiyonu olacak. Modelin işlemcisi ise Intel Atom Z2560 olarak skorlara yansıyor. Clover Trail+ ailesine mensup çift çekirdekli işlemci 1.6GHz saat hızında çalışırken, 400MHz hızında Power VR SGX544 çift çekirdekli grafik birimini de yanında getiriyor.

Samsung bugüne kadar Android tabletlerinde ARM mimarisinden yana tercihini kullanırken, Intel işlemci hamlesi büyük önem taşıyor. Zira Samsung başarılı Android tablet satış rakamları elde ediyor ve bu sayede Intel Android tablet pazarındaki varlığını geliştirebilecek. Modelde 1280x800 piksel çözünürlük ve Android 4.2.2 işletim sistemi yer alıyor.

Modelin elde ettiği benchmark skoru ise 24616 gibi oldukça yüksek bir rakam. Bu rakam genelde Snapdragon 600 ve Exynos 5 Octa gibi işlemcilerde elde ediliyor. Ancak şimdiye kadar hiçbir tablet modelinde bu skora ulaşılamadığının da altı çiziliyor.

Beklentiler bu kadar güçlü bir tabletin Full HD çözünürlük ile gelmesi yönünde. Modelin yaz döneminde piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1174 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim