Anlık Bildirim

Samsung, Microsoft ile olan patent ücreti sorununun çözülmesini istiyor

Samsung, Microsoft ile olan patent ücreti sorununun çözülmesini istiyor

Microsoft Windows 10 ile mobil platformda yeni bir dönemin kapılarını açmaya hazırlanırken, üretici ortakları da iddialı modelleriyle Microsoft'a yardımcı olmayı amaçlıyor. Samsung bunlardan birisi. 

Ekosisteme çok fazla ürün veremeyen Samsung son olarak Microsoft ile 1 milyar dolarlık Android patent haklarından kaynaklanan borcu ödemek istememesiyle gündeme gelmişti. Samsung bu problemin artık çözülmesini istiyor. 

Güney Kore'den gelen bilgilere göre Samsung ekosistemdeki varlığının devamı için patent probleminin çözülmesini bekliyor. Microsoft ile bedel ödeme konusunda yapılacak anlaşma sonrasında Samsung Windows Phone işletim sistemli cihazlarına ağırlık verecek. Sonbahar aylarında da ilk Windows 10 işletim sistemli modeller piyasaya çıkacak. 

Akıllı telefon pazarında güçlü bir hakimiyete sahip olan Samsung'un bu pozisyonundan faydalanmak isteyen Microsoft'un ayrıca sağlık ve bulut depolama konusunda da işbirliğine gideceği belirtiliyor. Bu bakımdan patent bedeli ödeme konusunun da çözüme kavuşması bekleniyor. Diğer bir bilgi ise Tizen işletim sisteminin Samsung televizyonlarında daha fazla yer alacak olması. Ancak mobil cihazlar konusunda firmanın bir hamlesi yok gibi görünüyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
834 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim