Anlık Bildirim

Samsung: "Yazılım tarafımız donanım kadar iyi değil, geliştireceğiz!"

Samsung: 'Yazılım tarafımız donanım kadar iyi değil, geliştireceğiz!'
Samsung, Analist Günü etkinliğinde yazılım çalışmalarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şirketin başkan yardımcısı ve tepe yöneticisi Kwon Oh-hyun, yazılım üzerine daha fazla kafa yormaları gerektiğini zira bu tarafın donanım kısmı kadar iyi olmadığını ifade etti. Bir yandan TouchWIZ arayüzünü geliştirmeye devam eden, diğer taraftan Tizen işletim sistemi için çalışmalarını sürdüren Samsung, yazılım tarafındaki eksiklerini kapatabilmek adına, araştırma-geliştirme operasyonunu yeniden şekillendiriyor.
Yıllık 12 milyar dolar seviyesinde ar-ge kaynağına sahip olan Samsung, yazılım tarafındaki hedeflerine ulaşabilmek adına sahip olduğu ar-ge gücünün yarısını bu tarafa yönlendirme kararı aldı. Yani Samsung Mobile çatısı altında yenilik adına yapılan çalışmaların merkezinde bundan böyle yazılım faaliyetleri daha fazla kaynak, insan gücü ve odaklanma ile temsil edilecek. Hatırlanacağı üzere daha önceki bazı haberlerde Samsung'un yazılım çalışmalarına şirket satın almaları ile hız vereceği konuşulmuştu. Artan kaynakların bir sonucu olarak Samsung, önümüzdeki dönemde alanında uzmanlaşmış yazılım şirketlerini bünyesine katarak yoluna devam edecek gibi görünüyor.
Samsung'un başta oyunlar ve harita servisleri olmak üzere doğrudan son kullanıcıya ulaşacak yazılım satın almaları yapmak istediği konuşuluyor. Bu doğrultuda başta Unity oyun motoru olmak üzere Güney Kore merkezli şirketin önündeki satın alma listesinde çok sayıda firma ismi olduğu tahmin ediliyor. Galaxy Note 3'teki ileri seviye özelleştirmeler ile arayüz konusunda ciddi bir aşama kaydeden Samsung, zayıf olduğu yanlarını da geliştirerek cihazlarındaki donanım+yazılım optimizasyonunu daha yükseltmeyi amaçlıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2158 kez okundu.
55 kişi, toplam 61 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ar-ge, açıklama ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim